Ελληνικα κρυπτονομισματα: πόσο δημοφιλές είναι τώρα το εμπόριο;

Ελληνικα κρυπτονομισματα: αξίζει την επένδυση;

Όπως όλοι ξέρουμε, η οικονομία της Ελλάδας παρά την μερική ανάκαμψη που έγινε το 2017 λόγω της ανόδου της αγοράς ακινήτων, συνεχίζει τη δραματική πορεία της. Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον αρχίζει να κινεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα, ως εναλλακτικό τρόπο επένδυσης.

Πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα


Η οικονομική κατάσταση στη χώρα επηρεάζει τον αριθμό των υπηρεσιών συναλλαγών που αναδύονται. Παρ’ όλα αυτά, η αγορά της χώρας έχει αφήσει να μπουν στην αγορά τέτοιοι γίγαντες των συναλλαγών κρυπτογράφησης όπως η Coinbase, η Paybis και η Kraken. Υπάρχουν και ευρωπαϊκές πλατφόρμες συναλλαγών στην ελληνική αγορά κρυπτονομισμάτων – Bitpanda και την Paymium.

Ελληνικα κρυπτονομισματα: πόσο δημοφιλές είναι τώρα το εμπόριο;

Πού μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονόμισμα στην Ελλάδα;

Ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να αγοράσετε κρυπτονόμισμα στην Ελλάδα θα ήταν μέσω κορυφαίων ανταλλακτηρίων. Ωστόσο, είναι πολλά και μπορεί να προσφέρουν διαφορετική συναλλαγματική ισοτιμία μαζί με διάφορες χρεώσεις συναλλαγών και όρια που εμπλέκονται. Επιπλέον, ορισμένες πλατφόρμες ενδέχεται να μην υποστηρίζουν τις επιλογές πληρωμής που είστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε. Γι’ αυτό συνιστάται να διεξάγετε εξατομικευμένη έρευνα για να καταλήξετε στην καλύτερη δυνατή ισοτιμία.

Ελληνικά ATM κρυπτογράφησης και πώς να τα εντοπίσετε;

Παράλληλα, η Ελλάδα ανήκει στη λίστα των χωρών που επιτρέπουν στους πολίτες να αγοράζουν κρυπτονόμισμα μέσω ειδικών μηχανημάτων ΑΤΜ. Διαφέρουν από τα κανονικά ΑΤΜ, αλλά ταιριάζουν σε εκείνους τους δυνητικούς συναλλασσόμενους που θέλουν να επενδύσουν σε ένα ποσοστό από το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Χρειάζεται μόνο ο αριθμός του τηλεφώνου σας και λίγα μετρητά για να αγοράσετε κρυπτονόμισμα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ στην Ελλάδα αντί για τα online ανταλλακτήρια είναι λόγω της υψηλής ιδιωτικότητας των χρηστών σε σύγκριση με αυτή οποιουδήποτε online ανταλλακτηρίου. Η ποικιλία των ΑΤΜ κρυπτογράφησης είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να τα εντοπίσετε online.