...

Πως αγοραζω Ripple (XRP): τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές;

Πως αγοραζω Ripple: τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές;

Το XRP και το blockchain πάνω στην οποία λειτουργεί, το XRP Ledger, παρουσιάζονται ως ένας καλύτερος τρόπος για να μεταφέρνετε χρήματα πέρα από τα σύνορα. Ενώ η παραδοσιακή διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ημέρες για να ολοκληρωθεί, οι διεθνείς συναλλαγές XRP μπορούν να διακανονιστούν σε δευτερόλεπτα.

Μια επενδυτικές πλατφόρμες για Ripple


Η επένδυση στο XRP θα μπορούσε να προσελκύσει τόσο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που πραγματοποιούν διασυνοριακές πληρωμές, όσο και τους ιδιώτες. Εκτός από τις γρήγορες ψηφιακές πληρωμές, ορισμένοι επενδύουν στο XRP επειδή ελπίζουν ότι η αξία του θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς το token και η τεχνολογία πίσω από αυτό θα γίνουν πιο δημοφιλή.

Όπως κάθε κρυπτογράφημα, το XRP είναι μια επένδυση υψηλότερου κινδύνου. Από τότε που δημιουργήθηκε το 2012, έχει βιώσει αστάθεια που καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη της μελλοντικής του αξίας.

Ακολουθούν ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την αγορά XRP για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν αυτό είναι το σωστό επόμενο βήμα για εσάς.

Πως αγοραζω Ripple;

Αποφασίστε αν θα επενδύσετε στο XRP

Η αξία οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος μπορεί να αλλάξει γρήγορα, και αυτό συνέβη και με το XRP. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αγορά XRP, καλό είναι να εξετάσετε την πιθανότητα μακροπρόθεσμης ανάπτυξής του. Αυτή τη στιγμή, το νόμισμα συγκαταλέγεται στη λίστα των ισχυρότερων κρυπτονομισμάτων με παράγοντα την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Αλλά το μέλλον του XRP για εμάς φαντάζεται αβέβαιο, λόγω του ότι: η διαδικασία της δικαστικής διαμάχης από πλευράς, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ισχυρίζεται ότι το XRP είναι ένα μη καταχωρημένο χρεόγραφο που προσφέρθηκε σε μικροεπενδυτές από την Ripple, μια εταιρεία κρυπτοπληρωμών της οποίας οι ιδρυτές δημιούργησαν το XRP και το blockchain του.

Πως αγοραζω Ripple (XRP): τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές;

Η Ripple κατείχε αρχικά 80 δισεκατομμύρια XRP, ένα δώρο από τους δημιουργούς του κρυπτονομίσματος που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της εταιρείας. Η Ripple έχει πουλήσει σχεδόν τα μισά από αυτά τα token την τελευταία δεκαετία. Η καταγγελία της SEC ισχυρίζεται ότι η πώληση των XRP από την εταιρεία παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία περί κινητών αξιών.

Η Ripple αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι το XRP είναι εικονικό νόμισμα και όχι κινητή αξία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμπίπτει στους ίδιους κανόνες που απαιτούν εγγραφή.

Η καταγγελία είχε άμεσες επιπτώσεις στην τιμή του νομίσματος, καθώς και στη διαθεσιμότητά του – το Coinbase ανέστειλε τη διαπραγμάτευση του XRP στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων υπό την πίεση αυτών των ισχυρισμών. Χωρίς να είναι γνωστή η έκβαση της υπόθεσης, το μέλλον του νομίσματος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Βρείτε ένα μέρος για να αγοράσετε Ripple

Το XRP διατίθεται παγκοσμίως, οπότε υπάρχουν διάφορες επιλογές αν θέλετε να το αγοράσετε. Τα κεντρικά ανταλλακτήρια είναι ένας κοινός προορισμός για τους αγοραστές κρυπτονομισμάτων. Είναι ευκολότερο να περιηγηθείτε σε σχέση με τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, αλλά μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο παραβίασης, καθώς διαχειρίζονται από μια κεντρική οντότητα.

Τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των peer-to-peer συναλλαγών, μπορεί να είναι φθηνότερα αλλά πιο δύσκολα στην πλοήγηση για τους νέους αγοραστές, καθώς απαιτούν μεγαλύτερη τεχνική εμπειρία. Ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν επιθέσεις και υποκλοπές, καθώς δεν υπάρχει μια ενιαία οντότητα για επίθεση.

Αποφασίστε πώς θα πληρώσετε για το XRP

Συνήθως, μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα με μετρητά ή κρυπτονομίσματα.

Με μετρητά: Τα περισσότερα ανταλλακτήρια δέχονται νομίσματα fiat, όπως δολάρια ΗΠΑ. Οι πλατφόρμες διαφέρουν ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων των νομισμάτων που υποστηρίζουν, οπότε καλό είναι να εξετάσετε προσεκτικά την πλατφόρμα που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε. Ορισμένα απαιτούν ελάχιστη κατάθεση, υποστηρίζουν περιορισμένο σύνολο νομισμάτων fiat ή χρεώνουν έναν κόστο μετατροπής για τα κατατεθειμένα μετρητά.

Οι πλατφόρμες διαφέρουν επίσης ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσθέσετε μετρητά στον λογαριασμό σας, αλλά ορισμένες κοινές μέθοδοι είναι το Automated Clear House, ή ACH, οι συναλλαγές από τις τράπεζες, οι τραπεζικές μεταφορές και οι χρεωστικές κάρτες.

Ενδέχεται να συναντήσεις επιλογές πληρωμών με πιστωτική κάρτα. Αλλά η χρήση χρέους με υψηλό επιτόκιο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Εάν οι επενδύσεις σας σε κρυπτονομίσματα αποτύχουν, θα επιβαρυνθείτε με τόκους.

Κρυπτονομίσματα: Αν έχετε ήδη στην κατοχή σας κρυπτονόμισμα, θα μπορούσατε να ανταλλάξετε κάποια από τα υπάρχοντα περιουσιακά σας στοιχεία με XRP. Ένας τέτοιος ελιγμός θα ήταν μια επιλογή αν θέλετε να κατέχετε πολλά κρυπτονομίσματα χωρίς να επενδύσετε περισσότερα μετρητά.

Ωστόσο, ορισμένα ανταλλακτήρια δεν δέχονται όλα τα κρυπτονομίσματα – και ορισμένα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να ανταλλαγούν μεταξύ τους – οπότε να γνωρίζετε αυτούς τους περιορισμούς καθώς προετοιμάζεστε για την αγορά. Επιπλέον, τα ανταλλακτήρια χρεώνουν διαφορετικές προμήθειες ανάλογα με τη συναλλαγή.

Αγοράστε και αποθηκεύστε τα XRP σας

Αφού επενδύσετε σε ένα κρυπτονόμισμα όπως το XRP, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να χάσετε τα token σας. Η απόφαση για το πού θα αποθηκεύσετε το κρυπτονόμισμά σας είναι ένα ζωτικής σημασίας βήμα στη διαδικασία.

Χρησιμοποιώντας ένα ανταλλακτήριο: Αυτός μπορεί να είναι ένας άμεσος και απλός τρόπος για να αποθηκεύσετε το κρυπτονόμισμά σας, επειδή αναθέτει τη διαχείριση σε ένα τρίτο μέρος. Ωστόσο, τα ανταλλακτήρια μπορεί επίσης να είναι μια επικίνδυνη επιλογή, καθώς είναι ευάλωτα σε πειρατεία ή τεχνικές βλάβες που θα μπορούσαν να σας κοστίσουν τα περιουσιακά σας στοιχεία. Ορισμένα ανταλλακτήρια διαθέτουν μέτρα ασφαλείας ή προσφέρουν ιδιωτική ασφάλιση στους χρήστες.

Αγοράστε και αποθηκεύστε τα XRP σας

Χρησιμοποιώντας το δικό σας πορτοφόλι: Η αποθήκευση των ψηφιακών περιουσιακών νομισμάτων σε ένα προσωπικό σας πορτοφόλι, σε φορητή συσκευή, σίγουρα θα σας προστατέψει από κύβερ επιθέσεις, αρκει να μη χάσετε το κλειδιά όμως! Απαιτεί να παρακολουθείτε προσεκτικά τα ιδιωτικά κλειδιά – μακρές σειρές γραμμάτων και αριθμών, όπως ένας κωδικός πρόσβασης – που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία σας στα κρυπτονομίσματα. Εάν χάσετε τα ίχνη τους ή τα αποκτήσει κάποιος άλλος, τα περιουσιακά σας στοιχεία δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Όταν αποφασίζετε ποιό πορτοφόλι να επιλέξετε, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι θα λειτουργεί με το δίκτυο XRP, καθώς και με το ανταλλακτήριο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Μόλις επιβεβαιώσετε ότι είναι συμβατά, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο είδη πορτοφολιών.

  • Hot wallets: Πρόκειται για ψηφιακά πορτοφόλια, συμπεριλαμβανομένων επιλογών που βασίζονται στο διαδίκτυο, σε κινητά και σε επιτραπέζιες συσκευές. Επειδή είναι συνδεδεμένα με κάποια μορφή στο διαδίκτυο, είναι εύκολα στη χρήση. Ωστόσο, για τον ίδιο λόγο, είναι και πιο ριψοκίνδυνα για τις επιθέσεις.
  • Ψυχρά πορτοφόλια: Αυτά δεν είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο μέχρι να ξεκινήσετε μια συναλλαγή. Αυτό μπορεί να τα κάνει λιγότερο βολικά στη χρήση αλλά πολύ πιο ασφαλή. Επειδή ένα ψυχρό πορτοφόλι βρίσκεται στη φορητή συσκεύη, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο, εκτός αν βρίσκεται στην κατοχή του.