...

Αναλυτική κριτική 3commas για τους χρήστες στην Ελλάδα (Ενημέρωση το 2024)

3commas

Η 3Commas είναι μια έξυπνη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα ρομπότ για τη πραγματοποίηση των συναλλαγών. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική στρατηγική συναλλαγών ή να αντιγράψετε τη συναλλακτική δραστηριότητα άλλων χρηστών σε πολλαπλά χρηματιστήρια.

Πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα


Καθώς η αναπτυσσόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων και ο κόσμος των επενδύσεων εξελίσσεται συνεχώς, από την ανάλυση διαγραμμάτων συναλλαγών έως τη χρήση του καλύτερου συστήματος bot συναλλαγών bitcoin, τίποτα δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα λειτουργήσει άψογα, και το κάθε σύστημα ενέχει τους δικούς του κινδύνους. Ας επανεξετάσουμε το τερματικό SmartTrading της 3commas για να δούμε αν οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες του ρομπότ συναλλαγών μπορούν πραγματικά να υλοποιηθούν σε κέρδη με την εκτέλεση του συνθήματος “αγοράζω χαμηλά και πουλάω ψηλά” ανοίγοντας και κλείνοντας αυτόματα τις συναλλαγές.

Τι είναι η 3Commas;

Η 3Commas, που βρίσκεται online στη διεύθυνση 3Commas.io, είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης που διευκολύνει τη δημιουργία και την εφαρμογή αυτοματοποιημένων στρατηγικών συναλλαγών.

3commasΜε το 3Commas, μπορείτε να αντιγράψετε τη συναλλακτική δραστηριότητα άλλων εμπόρων. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας στρατηγικές διαπραγμάτευσης με βάσει τους αυτοποιημένους υπολογισμούς.

Η 3Commas δεν χρεώνει προμήθεια. Ωστόσο, οι συναλλασσόμενοι πληρώνουν μεταξύ 22 και 75 ευρώ μηνιαίως για να αποκτήσουν πρόσβαση στην 3Commas. Η 3Commas εισήγαγε επίσης πρόσφατα μια δωρεάν έκδοση της πλατφόρμας της: αν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Binance στην 3Commas, μπορείτε να κάνετε δωρεάν συναλλαγές. Η 3Commas προσφέρει επίσης δωρεάν δοκιμή των 3 ημερών.

Συνολικά, η 3Commas είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα όπως θέλετε. Μερικοί άνθρωποι απλώς αντιγράφουν τη συναλλακτική δραστηριότητα του πιο επιτυχημένου εμπόρου στην πλατφόρμα. Άλλοι θα προσαρμόσουν διαφορετικές στρατηγικές ανάλογα με την έκθεση στον κίνδυνο και τις προσδοκούμενες αποδόσεις τους.

Το 3Commas προσφέρει όλες τις ακόλουθες βασικές λειτουργίες

 • Αυτόματη διαπραγμάτευση 24/7: Το βασικό χαρακτηριστικό της 3Commas είναι ότι μπορεί να πραγματοποιεί αυτόματα συναλλαγές 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
 • 23 υποστηριζόμενα ανταλλακτήρια: Το 3Commas υποστηρίζει 23 μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Bittrex, Coinbase Pro, BitMEX, Bitfinex, Poloniex, Bitstamp, Bybit, Cex, Kraken, KuCoin, OKex, Huobi, Exmo, Gate.io, HitBTC και YoBit (επίσης Binance DEX, Binance Jersey, Binance USA).
 • Ταυτόχρονη ανάληψη κέρδους και διακοπή απώλειας: Προσαρμόστε τις συναλλαγές με εντολές ανάληψης κέρδους ή διακοπής απώλειας, βοηθώντας σας να κλειδώσετε τα κέρδη ή να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες.
 • Trailing Take Profit και Stop Loss: Προσαρμόστε περαιτέρω τις εντολές stop loss και take profit με trailing take profit και stop loss, έτσι ώστε τα όρια να αυξάνονται αυτόματα καθώς η αξία ενός περιουσιακού στοιχείου βρίσκεται στην άνοδο.
 • Πώληση με πολλαπλούς στόχους: Διαπραγματευτείτε  τα περιουσιακά στοιχεία στοχεύοντας  σε πολλαπλούς στόχους. Πουλήστε τα μισά νομίσματά σας για 10.000 ευρώ, για παράδειγμα, στη συνέχεια, πουλήστε το 25% για 11.000 ευρώ και τα υπόλοιπα για 11.500 ευρώ. 3Commas σας επιτρέπει να ορίσετε αυτές τις επιλογές αυτόματα.
 • Σήματα και διαγράμματα TradingView: Το 3Commas σας επιτρέπει να βλέπετε ταυτόχρονα διαγράμματα συναλλαγματικών ισοτιμιών και σήματα TradingView σε ένα μόνο παράθυρο.

Αλγόριθμοι και δυνατότητες

📌 Paper trading: Η 3Commas διαθέτει την έκδοση επίδειξης, που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε πλήρως τα χαρακτηριστικά συναλλαγών της πλατφόρμας πριν την αγοράσετε. Όταν ενεργοποιείτε τις συναλλαγές σε χαρτί με τη δωρεάν συνδρομή 3 ημερών, έχετε πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της πλήρους δοκιμαστικής περιόδου.

📌 Smart Cover: Συγκεντρώστε πρόσθετα κέρδη με απροσδόκητες κινήσεις της αγοράς χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Smart Cover της 3Commas, η οποία σας επιτρέπει να πουλάτε και να εξαγοράζετε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε περίπτωση εάν οι δείκτες αλλάξουν απρόβλεπτα…

📌 Ενιαία και σύνθετα bots: Η 3Commas προσφέρει ενιαία bots (που σας επιτρέπουν να τρέξετε ένα ζεύγος συναλλαγών) και σύνθετα bots (που σας επιτρέπουν να τρέξετε πολλαπλά ζεύγη συναλλαγών).

📌 Μακροχρόνιοι αλγόριθμοι: Η 3Commas μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε μακροχρόνιους είτε βραχυχρόνιους αλγόριθμους. Με τους μακροχρόνιους αλγόριθμους, το bot αγοράζει ένα νόμισμα με τη διαμόρφωση που έχετε δημιουργήσει και στη συνέχεια παραθέτει τις εντολές προς πώληση σε υψηλότερη τιμή. Για παράδειγμα, το bot μπορεί να αγοράσει στα 10 ευρώ και να πουλήσει στα 11 ευρώ.

📌 Σύντομοι αλγόριθμοι: Το 3Commas σας επιτρέπει να υλοποιείτε σύντομους αλγορίθμους. Το ρομπότ θα πουλήσει ένα νόμισμα μετά τη δημιουργία της διαμόρφωσης και στη συνέχεια θα δώσει εντολή αγοράς σε χαμηλότερη τιμή. Για παράδειγμα, το ρομπότ θα πουλάει στα 10 ευρώ και θα αγοράζει στα 9 ευρώ.

📌 Σήματα κλεισίματος συναλλαγών: Με τη λειτουργία σημάτων κλεισίματος συναλλαγών της 3Commas, τα bots συναλλάσσονται σύμφωνα με τα σήματα του TradingView, συμπεριλαμβανομένων των RSI-7, ULT-7-14-29, TA presents, CQS scalping και των προσαρμοσμένων σημάτων του TradingView.

📌 Ανάλυση και αντιγραφή των bots: Τα bots του 3Commas μπορούν να αναλύσουν την απόδοση, στη συνέχεια να δουν και να αντιγράψουν άλλες διαμορφώσεις bot μέσω του 3Commas.

📌 Δημιουργία και προσαρμογή χαρτοφυλακίων: Το 3Commas σας επιτρέπει να δημιουργείτε χαρτοφυλάκια με οποιοδήποτε ποσό νομίσματος. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο που να διαπραγματεύεται μόνο 0,1 BTC, για παράδειγμα, ενώ ο κύριος λογαριασμός σας 1 BTC έχει ρυθμιστεί για να αντιγράφει τον πιο επιτυχημένο έμπορο. Μπορείτε να εξισορροπήσετε το χαρτοφυλάκιό σας με συγκεκριμένες αναλογίες νομισμάτων, να δείτε το εισόδημα του χαρτοφυλακίου σας με την πάροδο του χρόνου και να αντιγράψετε και να επεξεργαστείτε τις αναλογίες νομισμάτων στο χαρτοφυλάκιό σας.

Εφαρμογή και υποστήριξη για κινητά

 • Ειδοποιήσεις: Η 3Commas θα σας στέλνει ειδοποιήσεις για συναλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μέσω εφαρμογής για κινητά, μέσω Telegram ή μέσω email.
 • Αγορά σημάτων: Η 3Commas σας επιτρέπει να αγοράζετε premium σήματα συναλλαγών από τα Cartelsignals και τα Crypto Quality Signals Premium μεταξύ άλλων παρόχων στην αγορά σας.
 • Εφαρμογές για κινητά: Η 3Commas διαθέτει εφαρμογές για κινητά για iOS και Android. Οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να κάνετε συναλλαγές και να παρακολουθείτε τις συμφωνίες μέσω του smartphone ή του tablet σας.
 • Πρόγραμμα παραπομπών: Η 3Commas ανταμείβει τους χρήστες που παραπέμπουν άλλους χρήστες στην πλατφόρμα. Τα κρυπτονομίσματα θα κατατίθενται απευθείας στο λογαριασμό σας με βάσει το ποσό που θα μεταφέρουν οι χρήστες που θα φέρετε στην πλατφόρμα. Πρόκειται για ένα σύστημα παραπομπών τριών επιπέδων που μπορεί να πληρώσει έως και 50% (25% στην πρώτη βαθμίδα, 15% στη δεύτερη βαθμίδα και 10% στην τρίτη βαθμίδα)…..
 • Υποστήριξη πελατών 24/7: Η 3Commas διαθέτει ομάδα υποστήριξης πελατών 24/7 έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μέσω του Κέντρου βοήθειας της 3Commas ή μέσω Twitter, ομάδας Telegram και Facebook.

Πώς λειτουργεί η 3Commas;

Το 3Commas έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο στη χρήση τόσο για αρχάριους όσο και για τους πιο έμπειρους συναλλασσόμενους. Για παράδειγμα, οι αρχάριοι χρήστες κρυπτονομισμάτων μπορούν να ανοίξουν έναν λογαριασμό, να συνδέσουν ένα ανταλλακτήριο και απλά να ασχοληθούν με την αντιγραφή-ανταλλαγή. Οι πιο προχωρημένοι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις αυτόματες στρατηγικές συναλλαγών τους με διάφορους τρόπους.

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά το λογαριασμό σας, θα διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις με βάσει την απόκλιση των τιμών για τις συναλλαγές τίτλων, το προσδοκώμενο κέρδος (το σημείο στο οποίο το bot θα πουλήσει) και τις συνθήκες που ξεκινούν τη συναλλαγή. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ απλών bots (με ένα μόνο ζεύγος συναλλαγών, όπως BTC/USD) ή σύνθετων bots (με πολλαπλά ζεύγη συναλλαγών).

Μετά τη θέσπιση της αντίστοιχης ρύθμισης του bot, οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να κάνουν long και short συναλλαγές. Για τις σύντομες συναλλαγές, η άνοδος της τιμής του επιλεγμένου νομίσματος θα προκαλέσει την πώληση του υποκείμενου κρυπτονομίσματος μόλις η 3Commas εντοπίσει το επιθυμητό επίπεδο κέρδους. Εάν συμβεί αντιστροφή των τιμών, μπορούν να τοποθετηθούν προστατευτικές εντολές για να διασφαλιστεί ότι το bot αγοράζει επίσης στο δεδομένο ποσοστό αύξησης.

Για μακροχρόνιες συναλλαγές, το bot θα ανοίξει μια νέα συναλλαγή σύμφωνα με μία από τις συνθήκες που επιλέγετε. Μόλις εντοπιστούν αυτές οι συνθήκες, το ρομπότ εισάγει αμέσως το νόμισμα προς πώληση. Εάν η τιμή αυξηθεί και η εντολή εκτελεστεί, ο στόχος κέρδους επιτυγχάνεται. Εάν η τιμή πέσει, το bot τοποθετεί εντολές ασφάλισης κάτω από την τιμή αγοράς με βάσει το επιθυμητό ποσοστό της ασφαλιστικής συναλλαγής.

Η 3Commas είναι γνωστή για το σύστημα Smart Trading, το οποίο χρησιμοποιεί εντολές stop loss και take profit για να περιορίσει τις απώλειες και να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για το χαρτοφυλάκιό σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτές τις λειτουργίες έξυπνης διαπραγμάτευσης με εντολές για αγορά ή πώληση σε συγκεκριμένη τιμή.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της 3Commas είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το χαρτοφυλάκιό σας με βάσει την αναλογία των νομισμάτων. Για παράδειγμα, αν θέλετε το χαρτοφυλάκιό σας να περιέχει τα 9 κορυφαία κρυπτονομίσματα βάσει της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, μπορείτε να το κάνετε. Αν θέλετε το χαρτοφυλάκιό σας να έχει τα 100 κορυφαία κρυπτονομίσματα βάσει της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, μπορείτε να το κάνετε και αυτό.

Τιμές της πλατφόρμας

Η 3Commas σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την πλατφόρμα δωρεάν για τρεις ημέρες. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Binance για τη δημιουργία μιας δωρεάν συνδρομής. Υπάρχουν συνολικά τέσσερις βαθμίδες τιμολόγησης της 3Commas, μεταξύ των οποίων:

 • Binance trader (0€)
 • Εισερχόμενα (22€ ανά μήνα ετησίως)
 • Advanced (37€ ανά μήνα ετησίως)
 • Pro (75€ ανά μήνα που καταβάλλεται ετησίως)

Πώς να χρησιμοποιήσετε το 3Commas;

Σύνδεση σε ανταλλακτήριο

Εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν το 3Commas, μπορείτε να συνδεθείτε μόνο με το Binance. Ωστόσο, οι συνδρομητές επί πληρωμή μπορούν να συνδέσουν ένα από τα 23 υποστηριζόμενα ανταλλακτήρια.

Επιλέξτε τον τύπο του bot σας

Η 3Commas προσφέρει τέσσερις τύπους bots, συμπεριλαμβανομένων των σύντομων, απλών, σύνθετων και σύντομων σύνθετων bots. Τα απλά bots χρησιμοποιούν μόνο ένα ζεύγος συναλλαγών, ενώ τα σύνθετα bots χρησιμοποιούν πολλαπλά ζεύγη συναλλαγών. Δεκάδες bots είναι διαθέσιμα μέσω του πίνακα ελέγχου του 3Commas.

Επιλέξτε το ζεύγος συναλλαγών σας και ορίστε ένα βασικό μέγεθος συναλλαγών.

Επιλέξτε το ζεύγος συναλλαγών με το οποίο επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές το bot σας από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, ορίστε το βασικό μέγεθος συναλλαγών και δηλώστε στην πλατφόρμα το ποσοστό από το νόμισμα της προτίμησής σας θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά την αρχική συναλλαγή.

Διαμόρφωση συναλλαγών τίτλων

Μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε τη λειτουργία 3Commas Safety Trade, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε αγορές μετά την κατάδυση με ελεγχόμενο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν κάνετε συναλλαγές BTC/USD και η τιμή του BTC πέσει μετά την αγορά BTC, οι ασφαλείς συναλλαγές σας επιτρέπουν να αγοράσετε περισσότερα BTC κατά το ποσό του δολαρίου που έχει οριστεί στην ασφαλιστική συναλλαγή.

Ορίστε έναν στόχο κέρδους

Το 3Commas σας επιτρέπει να ορίσετε ένα κέρδος-στόχο που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Αυτό λέει στο ρομπότ πότε να πουλήσει. Βασίζεται σε ποσοστό – εάν ο στόχος κέρδους σας έχει οριστεί στο 3%, το ρομπότ συναλλαγών θα πουλήσει αυτόματα τα χρήματά σας όταν επιτευχθεί αυτό το ποσό.

Επιλέξτε τον τύπο του take profit

Η 3Commas διαθέτει δύο επιλογές για την ανάληψη κερδών, συμπεριλαμβανομένου ενός ποσοστού της βασικής συναλλαγής ή ενός ποσοστού του συνολικού όγκου.

Ορισμός επιχειρήσεων μέγιστης ασφάλειας

Πείτε στο ρομπότ συναλλαγών πόσες συναλλαγές ασφαλείας μπορεί να κάνει πριν σταματήσει. Αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός συναλλαγών ασφαλείας που μπορεί να εκτελέσει το ρομπότ κάθε φορά.

Ορισμός απόκλισης τιμής για ασφαλείς συναλλαγές

Ο καθορισμός της απόκλισης τιμής λέει στο bot πότε μπορεί να αρχίσει να εκτελεί συναλλαγές τίτλων. Ορίζεται ως ποσοστό. Για παράδειγμα, αν οριστεί σε 3, το bot θα αρχίσει να αγοράζει όταν η τιμή πέσει κάτω από το 3% της αρχικής τιμής συναλλαγής.

Ορίστε τις προϋποθέσεις για την έναρξη συναλλαγών

3commasΠείτε στο bot πότε να κάνει την αρχική συναλλαγή, ορίζοντας τις συνθήκες έναρξης συναλλαγών. Μπορείτε να επιλέξετε “Buy on TradingView signal” ή “Strong buy”, για παράδειγμα “Strong buy on TradingView signal” (χειροκίνητο) ή “Open new trade as soon as possible”. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, το ρομπότ συναλλαγών θα ρυθμιστεί ώστε να ανοίξει μια νέα συναλλαγή.

Τελευταία λέξη

Τα περισσότερα ρομπότ συναλλαγών είναι δύσκολα στη χρήση. Ωστόσο, η 3Commas δημιούργησε ένα ρομπότ συναλλαγών που είναι εύκολο στη ρύθμιση, εύκολη στη διαμόρφωση και εύκολη στη χρήση.

Η εταιρεία είναι πλήρως διαφανής όσον αφορά τις δραστηριότητές της και την τοποθεσία της, και γνωρίζουμε ακριβώς ποιος τη διοικεί. Εκτιμούμε επίσης την ομάδα υποστήριξης πελατών της 3Commas, η οποία είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο μέσω διαφόρων μεθόδων επικοινωνίας.