Αναθεώρηση Atomic Wallet στην Ελλάδα το 2022

Atomic wallet

Δημοφιλής επενδυτική πλατφόρμα στην Ελλάδα

Επενδυτική πλατφόρμα
Capital

Τι μας αρέσει

Πάνω από 6.100 παγκόσμιες αγορές
Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCIς
Ρυθμίζεται από τις FCA, ASIC, CySEC, NBRB και FSA
Ξεκινήστε συναλλαγές
Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Το Atomic Wallet έρχεται σε μορφή της κομψής, διαισθητικής πλατφόρμας, η οποία βοηθά στη διαχείριση όλων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σας. Υποστηρίζει εκατοντάδες κρυπτονομίσματα και σας επιτρέπει να κερδίζετε ανταμοιβές για περισσότερα από δώδεκα από αυτά μέσω της στοίβαξης κρυπτονομισμάτων. Υπάρχει επίσης μια ενσωματωμένη επιλογή για την ανταλλαγή και την αγορά κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, μια έκθεση του 2022 υποστήριξε ότι αυτό το πορτοφόλι έχει τρωτά σημεία ασφαλείας.

Ποιοί χρήστες επιλέγουν αυτό το πορτοφόλι;

Αυτό το πορτοφόλι είναι κατάλληλο για: 

  • 🚀 Επενδυτές που στοχεύουν να χρησιμοποιούν το δωρεάν πορτοφόλι blockchain που υποστηρίζει όλα τα γνωστά κρυπτονομίσματα.
  • 🚀 Όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν ένα σταθερό παθητικό εισόδημα από το κρυπτονόμισμα, θα λατρέψουν την βολική ενσωματωμένη επιλογή στοίβαξης.

Τι είναι το Atomic Wallet;

Το Atomic Wallet είναι ένα πορτοφόλι blockchain που δεν φυλάσσεται στο σύννεφο,  και χρησιμοποιεί ψυχρή αποθήκευση, με όλους τους κωδικούς πρόσβασης και τα δεδομένα να αποθηκεύονται στη συσκευή του χρήστη.

Atomic wallet

Είναι γνωστό για τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή του και τις πολλές λειτουργίες του, όπως η αποθήκευση των ψηφιακών νομισμάτων, και μη ανταλλάξιμων στοιχείων (NFT), η στοίβαξη κρυπτονομίσματος και η αγορά των νομισμάτων στο πορτοφόλι.

Δωρεάν ψυκτική αποθήκευση

Τα περισσότερα δωρεάν πορτοφόλια blockchain είναι θερμά πορτοφόλια, που σημαίνει ότι είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Η ψυχρή αποθήκευση θεωρείται ασφαλέστερη επιλογή επειδή λειτουργεί εκτός σύνδεσης, αλλά τα περισσότερα ψυχρά πορτοφόλια έχουν την μορφή της ηλ. συσκευής την οποία πρέπει να αγοράσετε. Το Atomic Wallet αποτελεί εξαίρεση, καθώς χαρακτηρίζεται ως ψυχρό πορτοφόλι και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί δωρεάν.

Προσφορές κρυπτονομισμάτων στοιχηματισμού

Τα στοιχήματα είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να ενισχύσετε τις μετοχές σας σε κρυπτονομίσματα. Όταν στοιχηματίζετε σε ένα κρυπτονόμισμα, το χρησιμοποιείτε ως εγγύηση και βοηθάτε στην επαλήθευση των συναλλαγών και στην προστασία του δικτύου blockchain. Σε αντάλλαγμα, λαμβάνετε μια ανταμοιβή για το ποσό που ποντάρετε. Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά γρήγορα και εύκολα με το Atomic Wallet, το οποίο υποστηρίζει το stacking με περισσότερα από δώδεκα κρυπτονομίσματα.

Αγορά κρυπτονομισμάτων από το πορτοφόλι

Μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονόμισμα με χρεωστική σας κάρτα απευθείας από το Atomic Wallet μέσω του συνεργάτη του Simplex. Παρόλο που αυτό είναι βολικό, υπάρχει ένα τέλος συναλλαγής 2% συν τυχόν χρεώσεις από την τράπεζά σας. Εάν θα επενδύετε συχνά σε κρυπτονομίσματα και θα κάνετε τακτικές αγορές, αναζητήστε εφαρμογές κρυπτονομισμάτων με χαμηλότερες χρεώσεις.

Τι μπορεί να βελτιωθεί;

Πιθανά τρωτά σημεία

Η Least Authority διενήργησε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση ασφάλειας του Atomic Wallet και δημοσίευσε τα αποτελέσματα τον Φεβρουάριο του 2022. Η έκθεση αναφέρει ότι το Atomic Wallet έχει ευπάθειες που θέτουν τους χρήστες σε κίνδυνο απώλειας των περιουσιακών τους στοιχείων, και συνιστά του χρήστες να απέχουν από τη χρήση του συγκεκριμένου ηλ.  πορτοφολιού. Το Atomic Wallet απάντησε ότι εργάζεται σε διορθώσεις και ότι οι ευπάθειες που εντοπίστηκαν δεν θέτουν σε κίνδυνο τα κεφάλαια των χρηστών.

Η ασφάλεια είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, όταν πρόκειται για ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων, οπότε κάθε αναφορά για ευπάθειες λαμβάνει μεγάλη προσοχή. Κρίνοντας από την απάντηση του Atomic Wallet, τα προβλήματα δεν φαίνεται να είναι σοβαρά, αλλά σίγουρα αξίζει να δώσετε προσοχή πριν το χρησιμοποιήσετε.

Περιορισμένη επιλογή κρυπτονομισμάτων για αγορά

Το Atomic Wallet δεν έχει πολλά κρυπτονομίσματα διαθέσιμα για αγορά. Θα περιοριστείτε σε ορισμένους από τους ηγέτες της αγοράς, οπότε αν θέλετε να επενδύσετε σε πολλά διαφορετικά κρυπτο-κουπόνια , θα πρέπει να ψάξετε αλλού.

Δεν είναι ανοικτού κώδικα

Όπως πολλά κρυπτονομίσματα, το Atomic Wallet δεν διαθέτει τον πηγαίο του κώδικα στο κοινό. Παρόλο που δεν θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο, ορισμένοι επενδυτές κρυπτογράφησης αισθάνονται άνετα να διατηρούν τα κεφάλαιά τους σε πορτοφόλια ανοιχτού κώδικα απλώς και μόνο επειδή πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστερα.

Ποια κρυπτονομίσματα υποστηρίζει το Atomic Wallet;

Το Atomic Wallet υποστηρίζει πάνω από 500 κρυπτονομίσματα. Αυτό περιλαμβάνει τους ηγέτες της αγοράς, όπως το Bitcoin (BTC), το Ethereum (ETH), το USD Coin (USDC) και το Cardano (ADA), καθώς και πολλά μικρότερα κρυπτοκουπόνια.

Επιτροπή Ατομικού Πορτοφολιού

Το Atomic Wallet μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων και δεν χρεώνει πρόσθετες χρεώσεις για πληρωμές. Όταν στέλνετε ένα κρυπτονόμισμα, η αλυσίδα μπλοκ σας χρεώνει ένα τέλος δικτύου για να πληρώσει τους επικυρωτές της. Η αμοιβή αυτή υπολογίζεται από την αλυσίδα μπλοκ τη στιγμή της συναλλαγής.

Atomic wallet

Το Atomic Wallet χρεώνει τέλος για την αγορά και την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι αμοιβές:

  • Το Atomic Wallet χρεώνει προμήθεια 2% (τουλάχιστον 10 euros) για αγορές σε νομίσματα fiat με τη χρήση της τραπεζικής σας κάρτας. Η τράπεζα έκδοσης της κάρτας σας μπορεί επίσης να χρεώσει τη δική της προμήθεια για συναλλαγή.
  • Το Atomic Wallet χρεώνει ένα τέλος ανταλλαγής 0,5% συν ένα τέλος από τον συνεργάτη ανταλλαγής του.

Είναι ασφαλής η χρήση του Atomic Wallet;

Το Atomic Wallet παρέχει ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας και δεν αποθηκεύει στους διακομιστές του κωδικούς πρόσβασης των χρηστών, δεδομένα ή φράσεις κλειδιά. Όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται στη συσκευή σας στην οποία έχετε εγκαταστήσει το Atomic Wallet. Εάν διατηρείτε τη φράση πρόσβασης και τον κωδικό πρόσβασής σας ασφαλή, τα κρυπτονομίσματά σας θα είναι ασφαλή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Least Authority πραγματοποίησε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο του Atomic Wallet και ισχυρίζεται ότι βρήκε ευπάθειες. Σε ανάρτηση ιστολογίου του Φεβρουαρίου 2022 αναφέρεται ότι το Atomic Wallet δεν προσφέρει ισχυρή προστασία για τα περιουσιακά στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Οι επίσημοι εκπρόσωποι του Atomic Wallet απαντήσανε στον έλεγχο και δήλωσανε ότι η εταιρεία εργάζεται για διορθώσεις, αλλά και ότι ο έλεγχος δεν βρήκε κάτι κρίσιμο που θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια κεφαλαίων των χρηστών. Προς τιμήν τους, δεν έχει πέσει θύμα παραβίασης δεδομένων και έχει καλό ιστορικό. Αλλά ίσως να θέλετε να μελετήσετε την έκθεση Least Authority και την απάντηση του Atomic Wallet πριν αποφασίσετε αν αυτό το πορτοφόλι είναι κατάλληλο για εσάς.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Petros Lorelis
Συγγραφέας και ειδικός: Πέτρος Λορέλης
Επαφές:
Twitter: @Petros_Lorelis
LinkedIn: Πέτρος Λορέλης