Λίστα με τα καλύτερα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα

Best cryptocurrency wallet

Το κρυπτονόμισμα είναι πιο δημοφιλές από ποτέ, με μια παγκόσμια βάση χρηστών που ξεπερνά τα 290 εκατομμύρια άτομα. Όταν αγοράζετε κρυπτονόμισμα, χρειάζεστε ένα ασφαλές μέρος για την αποθήκευση ψηφιακών κλειδιών που προστατεύουν τα περιουσιακά σας στοιχεία. Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων είναι το καλύτερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά, αν και δεν είναι τελείως ίδια με τα κανονικά πορτφόλια.

Δημοφιλείς επενδυτικές πλατφόρμες στην Ελλάδα

Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Τα 5 καλύτερα πορτοφόλια για τον Νοέμβριο του 2022

Τα θερμά πορτοφόλια είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Συχνά θα βρείτε όμως αυτόνομο προϊόν – ένα “εξωτερικό πορτοφόλι” – ή ως χαρακτηριστικό που προσφέρεται από ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων – ένα λεγόμενο “πορτοφόλι ανταλλαγής”.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων μπορούν να αποθηκεύουν τα ίδια νομίσματα σε πολλαπλά πορτοφόλια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε το ίδιο στοιχείο ή νόμισμα τόσο σε ένα ψυχρό όσο και σε ένα θερμό πορτοφόλι. Ό,τι κι αν επιλέξετε, ο σκοπός του πορτοφολιού είναι να αποθηκεύει τα “κλειδιά” των κρυπτονομισμάτων σας. Στα κρυπτονομίσματα, το κλειδί είναι μια κρυπτογραφημένη συμβολοσειρά χαρακτήρων. Με το σωστό κλειδί, μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε (“ξεκλειδώσετε”) το πορτοφόλι και να αποκτήσετε πρόσβαση στα κρυπτονόματά σας.

Τα θερμά πορτοφόλια διευκολύνουν την ολοκλήρωση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Επειδή όμως τα hot wallets φιλοξενούνται στο διαδίκτυο, είναι εκτεθειμένα σε χάκερ επιθέσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι χρήστες προτιμούν να τοποθετούν τα κρυπτονομίσματά τους σε ψυχρή αποθήκευση ως μακροπρόθεσμη λύση.

Η συμβατότητα μεταξύ των πορτοφολιών βοηθά αν θέλετε πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες. Αλλά μια λέξη προσοχή: αν έχετε πολλαπλά πορτοφόλια για το ίδιο κρυπτονόμισμα ή στοιχείο, ενδέχεται να έχετε αυξημένους κινδύνους ασφαλείας, καθώς υπάρχουν περισσότερα σημεία επαφής για την αποκάλυψη των κλειδιών του σας.

Η ασφάλεια έχει τη κεντρική σημασία όταν πρόκειται για κρυπτονομίσματα, γι’ αυτό και ορισμένα hot wallets προσφέρουν μια μορφή εξαγοράς για κλεμμένα κρυπτονομίσματα. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για να διασφαλιστεί η ψυχική σας ηρεμία και να διασφαλιστεί ότι είναι ένα καλό μέρος για να αποθηκεύσετε τα μη ανταλλάξιμα κουπόνια σας ( NFT ).

  1.  🔹Πορτοφόλι Coinbase
  2.  🔹SafePal πορτοφόλι κρυπτογράφησης
  3.  🔹DeFi-Wallet Crypto.com
  4.  🔹Πορτοφόλι κρυπτογράφησης Exodus
  5.  🔹Αποκεντρωμένο πορτοφόλι εφαρμογών Coinbase

Τα 3 καλύτερα κρύα πορτοφόλια του Νοεμβρίου 2022

Τα ψυχρά πορτοφόλια είναι εξωτερικές συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων σε μορφή που δεν συνδέεται με το διαδίκτυο, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο ασφαλείας. Συνήθως πρόκειται για ηλ. συσκευές, και μερικές μοιάζουν ακόμη και με μονάδες USB.

Ανεξάρτητα από τον παράγοντα μορφής τους, ένα ψυχρό πορτοφόλι επιτρέπει την εξωτερική αποθήκευση των προσβάσεων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό μειώνει σημαντικά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις επιθέσεις, αλλά τα ψυχρά πορτοφόλια δεν διαθέτουν πολλές από τις πρόσθετες λειτουργίες συναλλαγών και ενσωμάτωσης που είναι κοινές στα θερμά πορτοφόλια.

  1.  🔹Ledger πορτοφόλι κρυπτογράφησης
  2.  🔹Trezor
  3.  🔹Ellipal Titan πορτοφόλι κρυπτογράφησης

Το Καλύτερο πορτοφόλι bitcoin Νοέμβριος 2022

Το Bitcoin παραμένει το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της αγοράς κρυπτογράφησης, οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στο Bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο για αγορά και διακράτηση και ως μέσο ανταλλαγής.

Το Καλύτερο πορτοφόλι bitcoin

Όπως και άλλα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin απαιτεί ένα κρυπτο-πορτοφόλι για να αποθηκευτεί. Τα περισσότερα κορυφαία πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων – ζεστά ή κρύα – υποστηρίζουν BTC.

Υπάρχουν μερικά εξειδικευμένα πορτοφόλια που δεν υποστηρίζουν το Bitcoin. Το MetaMask, για παράδειγμα, δεν υποστηρίζει άμεσα το Bitcoin, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πορτοφόλι έχει σχεδιαστεί ειδικά για στοιχεία που βασίζονται στο Ethereum. Άλλα πορτοφόλια μπορεί να έχουν κάποια χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το Coinbase Wallet Web3 υποστηρίζει Bitcoin μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Αντίθετα, ορισμένα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων είναι αποκλειστικά για τα μεγάλα B. Το Electrum υποστηρίζει μόνο Bitcoin. Αν πρόκειται να είναι το μοναδικό κρυπτονόμισμα που κατέχετε, το Electrum θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δεν έχει παραβιαστεί ποτέ, και επιπλέον ενσωματώνεται με τα Ledger και Trezor.

Ακολουθούν ορισμένα από τα κορυφαία πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζουν το bitcoin και άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς

Όνομα Crypto Wallet Τύπος πορτοφολιού
Πορτοφόλι Coinbase Ζεστό
Πορτοφόλι DeFi Crypto.com Ζεστό
Εξοδος πλήθους Ζεστό
Ellipal Titan Κρύο
Καθολικό Κρύο
Ασφαλής Κρύο
SafePal Κρύο ζεστό

Μεθοδολογία

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στην πιό ακριβής και αντικειμενική αξιολόγηση των υπηρεσιών φύλαξης των ψηφιακών στοιχείων:

Σταθερά νομίσματα.

Αριθμός δημοφιλών σταθερών νομισμάτων που υποστηρίζονται με ιδιαίτερη έμφαση στα Tether, USDC, Dai, TrueUSD και Paxos Standard.

Κορυφαία κρυπτονομίσματα.

Αριθμός υποστηριζόμενων κύριων κρυπτονομισμάτων με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Επικεντρωνόμαστε στη διαθεσιμότητα των 20 πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων.

Ευχρηστία.

Η προσέγγιση αυτής της μέτρησης διέφερε  στα καλύτερα ανταλλακτήρια/θερμά πορτοφόλια και τα καλύτερα ψυχρά πορτοφόλια. Αλλά και οι δύο τύποι πορτοφολιών μετρήθηκαν για την ενσωμάτωση ανταλλαγής και τη διαθεσιμότητα στοιχημάτων. Αυτή η μέτρηση μετρά επίσης τη χρήση, όπως η δυνατότητα μετατροπής κερμάτων στο πορτοφόλι.

Εξυπηρέτηση πελατών.

Οι τύποι υποστήριξης πελατών που είναι διαθέσιμοι, από το τηλέφωνο, το email και τη συνομιλία έως την υποστήριξη 24/7, ως μερικά βασικά παραδείγματα.

Κόστος και τέλη

Η διάρθρωση των τελών αξιολογήθηκε διαφορετικά στα καλύτερα πορτοφόλια ανταλλαγής/ζεστά πορτοφόλια και τα καλύτερα πορτοφόλια ψυχρού τύπου. Τα τέλη των καλύτερων ανταλλακτηρίων/θερμών πορτοφολιών αξιολογήθηκαν σε ένα εύρος τελών που χρεώνονται στους χρήστες, όπως τα τέλη για τη μετακίνηση νομισμάτων μέσα ή έξω από το πορτοφόλι, το σχετικό κόστος μετατροπής και το κόστος συναλλαγής. Επιπλέον σύνολα δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν για την εκτίμηση του κόστους και των αμοιβών για τα Best Cold Wallets, όπως το αρχικό κόστος της αποθήκευσης.

Ασφάλεια.

Ασφάλεια.

Καθώς η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας όταν πρόκειται για την φύλαξη κρυπτονομισμάτων, η ασφάλεια είχε μεγάλη σημασία κατά την αξιολόγηση των Best Exchanges/Hot Wallets και των Best Cold Wallets. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που αξιολογήθηκαν και στις δύο κατατάξεις περιλαμβάνουν την ικανότητα του πορτοφολιού να ανακτά κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία και την ύπαρξη διαφόρων μέτρων ασφαλείας (π.χ. έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, κρυπτογράφηση κωδικού πρόσβασης κ.λπ.). Σημειώθηκαν επίσης προηγούμενες παραβιάσεις ή παραβιάσεις ασφάλειας.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Άλλοι μετρήσιμοι τομείς περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παροχή εκπαιδευτικών πόρων και ζωντανών διαγραμμάτων από το πορτοφόλι, καθώς και την υποστήριξη μη ανταλλάξιμων στοιχείων.

Για τη κάθε βαθμολογία, το άθροισμα των σταθμισμένων τιμών για όλους ή μερικούς από αυτούς τους βασικούς παράγοντες έχει υπολογιστεί για να δοθεί σε κάθε κρυπτονόμισμα μια συνολική βαθμολογία.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων

Πώς λειτουργούν τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων;

Τα κρυπτονομίσματα υπάρχουν σε μια αλυσίδα μπλοκ και ένα πορτοφόλι σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να μεταφέρετε με ασφάλεια τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Ποιο κρυπτογραφικό πορτοφόλι είναι καλύτερο;

Εάν αγοράζετε κρυπτονόμισμα, πρέπει να διερευνήσετε το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να διατηρείτε ένα χαρτοφυλάκιο διαφορετικών νομισμάτων και στοιχείων σε ένα πορτοφόλι.

Ίσως απλά ψάχνετε για ένα κρυπτο-πορτοφόλι που υποστηρίζει μόνο μερικά μεγάλα κρυπτονομίσματα με πολλά χαρακτηριστικά. Σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να βρείτε ένα κρυπτογραφικό πορτοφόλι με αξιόπιστο, σταθερό ιστορικό και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Πώς να ανοίξετε ένα κρυπτογραφικό πορτοφόλι;

Όπως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας, υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι για να κρύψετε το κρυπτονόμισμά σας.

Το άνοιγμα ενός πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων εξαρτάται από τον τύπο που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε ένα πορτοφόλι ανταλλαγής, επιλέγετε μια πλατφόρμα που εμπιστεύεστε και στη συνέχεια δημιουργείτε έναν λογαριασμό. Γενικά, απαιτούνται προσωπικές πληροφορίες και μια διαδικασία επαλήθευσης δύο βημάτων.

Για ένα πορτοφόλι υλικού θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε το υλικό. Γενικά, θα χρειαστεί επίσης να εγκαταστήσετε λογισμικό για να ρυθμίσετε το πορτοφόλι.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Ikaros Michaelidis
Συγγραφέας και ειδικός: Ίκαρος Μιχαηλίδης
Επαφές:
Email: [email protected]