Αγοράστε μετοχές της Amazon το 2022

Αγοράστε μετοχές της Amazon Amazon μετοχές

Η Amazon.com Inc. (AMZN) έχει ιδρυθεί από την πλατφόρμα αγοράς βιβλίων που ξεκίνησε ο Jeff Bezos στο γκαράζ του, η οποία εξελίχθηκε αργότερα στη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο με κάθετες επιχειρηματικές δραστηριότητες διαδικτυακών υπηρεσιών και διαφήμισης. Η AMZN έχει περισσότερα από 200 εκατομμύρια μέλη Prime παγκοσμίως και τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 έφτασαν στο ποσό αξίας των  117 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι καλύτερες τοποθεσίες για να αγοράσετε μετοχές Amazon

Επενδυτική πλατφόρμα
Capital

Τι μας αρέσει

Πάνω από 6.100 παγκόσμιες αγορές
Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCIς
Ρυθμίζεται από τις FCA, ASIC, CySEC, NBRB και FSA
Ξεκινήστε συναλλαγές
Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Η τιμή της μετοχής της Amazon έχει αυξηθεί σχεδόν ανά 125% τα τελευταία πέντε χρόνια – και αυτό μετά από μια μεγάλη πτώση του χρηματιστηρίου το 2022. Η μετοχή της AMZN αυξήθηκε περισσότερο από 250% κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου ιστορικού της υψηλού τον Νοέμβριο του 2021 μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών. Αν αυτά τα στοιχεία σας κάνουν να ανυπομονείτε να μεταβείτε στην αγορά μετοχών της Amazon, θα πρέπει να ξέρετε τα εξής.

Αγοράστε μετοχές της Amazon Amazon μετοχές

Πώς να αγοράσετε μετοχές της Amazon (AMZN);

1. Ανοίξτε ένα λογαριασμό μεσιτείας

Για να αγοράσετε μετοχές της Amazon, θα χρειαστείτε έναν online χρηματιστηριακό λογαριασμό. Αν δεν τον έχετε ακόμα, δείτε τη λίστα με τις καλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες και τις καλύτερες επενδυτικές εφαρμογές για να επιταχύνετε την αναζήτησή σας. Οι περισσότερες χρηματιστηριακές εταιρείες στις μέρες μας επιτρέπουν τη διαπραγμάτευση μετοχών χωρίς προμήθεια, αλλά φροντίστε να έχετε το νου σας για τυχόν προμήθειες και ελάχιστα ποσά που θα πρέπει να μεταφέρετε στον λογαριασμό σας.

Θα πρέπει επίσης να θέσετε τους επενδυτικούς σας στόχους για να αποφασίσετε ποιον λογαριασμό είναι προτιμότερο να ανοίξετε.

Εάν θέλετε να αποταμιεύσετε για τη συνταξιοδότηση, επιλέξτε έναν ατομικό λογαριασμό συνταξιοδότησης ( IRA ). Αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε τη φορολόγηση των κεφαλαιακών κερδών με αντάλλαγμα περιορισμούς ως προς τον τρόπο και τον χρόνο χρήσης των κεφαλαίων. Η ανάληψη κεφαλαίων για άλλους σκοπούς ή σε ορισμένες χρονικές περιόδους μπορεί να φορολογηθεί ή να επιφέρει τη χρηματική ποινή.

Εάν αποταμιεύετε για έναν πιο γενικό σκοπό, όπως η συσσώρευση πλούτου ή η προκαταβολή για ένα σπίτι, μπορεί απλώς να χρειάζεστε έναν φορολογητέο επενδυτικό λογαριασμό, ο οποίος σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας ανά πάσα στιγμή χωρίς ποινή.

2. Ορίστε τον προϋπολογισμό για επενδύσεις

Ακόμη και ο Bezos δεν διαθέτει απεριόριστα κεφάλαια για να επενδύσει στην AMZN. Σκεφτείτε αυτές τις ερωτήσεις για να υπολογίσετε πόσο αξίζει επενδύσετε στην Amazon.

  • 🔸Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας; Βεβαιωθείτε ότι οι βάσεις σας είναι ασφαλείς πριν αρχίσετε να επενδύετε στην Amazon. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας, να δημιουργείτε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και να αποταμιεύετε για τη σύνταξη. Αφού βεβαιωθείτε ότι οι καθημερινές σας ανάγκες και λογαριασμοί δεν κινδυνεύουν, μπορείτε να σκεφτείτε για τις επενδύσεις.
  • 🔸Ποια είναι η τιμή της AMZN; Η επένδυση σε μετοχές της Amazon έχει γίνει πολύ φθηνότερη από ό,τι ήταν πριν. Πριν από την πρόσφατη διάσπαση των μετοχών της Amazon, μία μετοχή άξιζε σχεδόν 2.800 ευρώ. Μετά τη διάσπαση 20-1, μια μετοχή αποτιμάται σε περίπου 125 ευρώ.
  • 🔸Ποια είναι η επενδυτική σας στρατηγική; Οι άνθρωποι συνήθως επενδύουν με έναν από τους δύο τρόπους: αγοράζοντας με ένα εφάπαξ ποσό ή με μικρά, σταθερά ποσά με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η τελευταία μέθοδος, που ονομάζεται μέσος όρος κόστους euro, μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώνετε λιγότερα ανά μετοχή κατά μέσο όρο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό κάνει τα χρήματά σας να δουλεύουν και να αυξάνονται στο χρηματιστήριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αντί να σας αναγκάζει να περιμένετε μέχρι να συγκεντρώσετε το συγκεκριμένο ποσό.
  • 🔸Τι άλλες επενδύσεις έχετε; Η AMZN πιθανότατα δεν θα είναι η μόνη σας επένδυση. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε πως ταιριάζει με τις άλλες συμμετοχές σας και τα σχέδιά σας. “Ο ιδανικός [επενδυτής της Amazon] είναι κάποιος που είναι πρόθυμος να σκεφτεί μακροπρόθεσμα, κάτι που ταιριάζει με το στυλ διαχείρισης της εταιρείας”, λέει ο Tom Forte, διευθύνων σύμβουλος και ανώτερος αναλυτής της DA Davidson and Company. “Πρόκειται για κάποιον που πιστεύει ότι θα συνεχίσει να αναζητά τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για να στηρίξει τη μακροπρόθεσμη αύξηση των πωλήσεων και την αποτίμηση των πριμοδοτησεων”.

3. Ερευνήστε την επένδυσή σας

Πριν τραβήξετε τη σκανδάλη και αγοράσετε μετοχές της Amazon, κάντε μια μικρή έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι είστε άνετοι με την κατεύθυνση και την απόδοση της εταιρείας. Ως δημόσια εισηγμένη εταιρεία, η Amazon υποχρεούται να καταθέτει πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Μπορείτε να βρείτε αυτές τις ετήσιες (10-K) και τριμηνιαίες εκθέσεις (10-Q) στη σελίδα της Amazon για τις σχέσεις με τους επενδυτές ή κάνοντας αναζήτηση στην Amazon στο SEC.gov.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε αυτά τα δεδομένα με αναλύσεις ειδικών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στη Fidelity, τη Morningstar ή το Forbes, για να διαπιστώσετε πως η Amazon φαίνεται να είναι μια οικονομικά υγιής εταιρεία στην οποία θέλετε να επενδύσετε τα χρήματά σας.

Amazon

4. Τοποθετήστε την παραγγελία

Αν είστε έτοιμοι να αγοράσετε μετοχές της Amazon, συνδεθείτε στον online χρηματιστηριακό σας λογαριασμό ή στην εφαρμογή συναλλαγών σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό Amazon (AMZN) και τον αριθμό των μετοχών που θέλετε να αγοράσετε ή το χρηματικό ποσό που θέλετε να επενδύσετε.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να επιλέξετε τον τύπο της παραγγελίας που θέλετε να κάνετε. Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι είναι οι εντολές αγοράς και οι εντολές ορίου.

Η εντολή αγοράς αγοράζει ή πωλεί μια μετοχή στην τρέχουσα τιμή της αγοράς.

Η εντολή ορίου αγοράζει ή πωλεί μια μετοχή μόνο εάν φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή που έχετε ορίσει.

Όπως πολλές εταιρείες τεχνολογίας, οι μετοχές της Amazon διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nasdaq, με κανονικό ωράριο διαπραγμάτευσης από τις 9.30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. ET από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η χρηματιστηριακή σας εταιρεία μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε πρόσθετες ώρες διαπραγμάτευσης πριν και μετά τις ώρες της αγοράς.

5. Να ελέγχετε τακτικά την απόδοση των επενδύσεών σας

Είτε επενδύετε σε μία μόνο εταιρεία είτε σε εκατοντάδες, καλό είναι να επανεξετάζετε τακτικά την απόδοση των επενδύσεών σας, είτε μηνιαίως, είτε τριμηνιαίως, είτε ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πώς αποδίδει ο λογαριασμός σας και να αξιολογήσετε αν χρειάζεται να κάνετε οποιεσδήποτε προσαρμογές.

Για να υπολογίσετε πόσο καλά αποδίδει η επένδυσή σας στην Amazon, μπορείτε να συγκρίνετε την απόδοσή της με τους δείκτες αναφοράς, όπως ο Nasdaq 100 ή ο S&P 500. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα οικονομικά δεδομένα που βρίσκονται προς τη δημόσια πρόσβαση για να αξιολογήσετε τον τρόπο με τον οποίο η Amazon διαχειρίζεται τα οικονομικά της με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να πουλήσετε μετοχές της Amazon;

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματά σας για να κάνετε τη μεγάλη αγορά ή να επενδύσετε σε μια άλλη εταιρεία, θα έρθει η στιγμή που θα θελήσετε να πουλήσετε τις μετοχές σας AMZN. Για να το κάνετε αυτό, απλώς συνδεθείτε στην πλατφόρμα συναλλαγών της χρηματιστηριακής σας εταιρείας ή της επενδυτικής σας εφαρμογής, πληκτρολογήστε το σύμβολο του τίτλου και επιλέξτε το ποσό που θέλετε να πουλήσετε.

Εάν έχετε αποκομίσει σημαντικά κέρδη, μπορεί να είναι καλή ιδέα να συναντηθείτε με έναν επαγγελματία φοροτεχνικό, όπως έναν ορκωτό λογιστή ( CPA ), για να αναπτύξετε μια στρατηγική για τη διαχείριση των πιθανών φόρων σας.

Πώς να επενδύσετε στην Amazon χρησιμοποιώντας ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη;

Αν και η επένδυση σε μεμονωμένες μετοχές μπορεί να είναι ελκυστική, η επένδυση σε μία μόνο εταιρεία μπορεί να σας εκθέσει σε δυνητικά μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εμπειρογνώμονες οικονομολόγοι συνιστούν στους περισσότερους ανθρώπους να επενδύουν σε ένα διαφοροποιημένο μείγμα αμοιβαίων κεφαλαίων δείκτη και διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων ( ETFs ), τα οποία κατέχουν μετοχές εκατοντάδων εταιρειών.

Ευτυχώς, το AMZN είναι πολύ εύκολο να βρεθεί σε αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια: τυπικά αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του ενεργητικού των αμοιβαίων κεφαλαίων Nasdaq 100 και το 3,5% των αμοιβαίων κεφαλαίων S&P 500.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Petros Lorelis
Συγγραφέας και ειδικός: Πέτρος Λορέλης
Επαφές:
Twitter: @Petros_Lorelis
LinkedIn: Πέτρος Λορέλης