Αγοράστε μετοχές της Apple το 2022

Αγοράστε μετοχές της Apple

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση κερδών, τα έσοδα της Apple αυξήθηκαν κατά 83 δισεκατομμύρια ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Ενώ, η αξία της μετοχής της AAPL έχει υποχωρήσει σχεδόν 16% από την αρχή του έτους.

Επενδύστε σε μετοχές της Apple ακολουθώντας έξι απλά βήματα.

Οι καλύτερες τοποθεσίες για να αγοράσετε μετοχές Apple

Επενδυτική πλατφόρμα
Capital

Τι μας αρέσει

Πάνω από 6.100 παγκόσμιες αγορές
Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCIς
Ρυθμίζεται από τις FCA, ASIC, CySEC, NBRB και FSA
Ξεκινήστε συναλλαγές
Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Πώς να αγοράσετε μετοχές της Apple (AAPL);

1. Επιλέξτε την εταιρεία διαμεσολάβησης

Η διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αγοράζετε και να πουλάτε μετοχές . Οι διαδικτυακοί χρηματιστηριακοί λογαριασμοί όχι μόνο σας επιτρέπουν να αγοράζετε μετοχές της Apple, αλλά σας καθοδηγούν με χρήσιμες πληροφορίες, εκπαιδευτικό υλικό και τύπους λογαριασμών που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επενδυτικούς σας στόχους.

Εάν επενδύετε για μακροπρόθεσμους στόχους, όπως η εκπαίδευση του παιδιού σας στο κολέγιο ή η συνταξιοδότηση, θα θέλετε πιθανώς να αγοράσετε την AAPL σε έναν λογαριασμό με φορολογική προνομιακή μεταχείριση, όπως ένας ατομικός λογαριασμός συνταξιοδότησης ( IRA ). Εάν αποταμιεύετε για να αγοράσετε ένα σπίτι ή να συγκεντρώνετε τα κεφάλαια, ένας φορολογητέος λογαριασμός χρηματιστηριακών συναλλαγών θα ήταν μια καλύτερη επιλογή .

Αγοράστε μετοχές της Apple

Τα τέλη, οι υπηρεσίες και οι επενδυτικές επιλογές μπορεί να διαφέρουν από μεσίτη σε μεσίτη, οπότε συγκρίνετε διάφορες μεσιτικές εταιρείες για να βρείτε την κατάλληλη για εσάς. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δείτε την επιλογή μας από τους καλύτερους online μεσίτες .

2. Ορίστε τα κεφάλαια που προορίζονται για επενδύσεις

Ακόμη και ο CEO Tim Cook δεν μπορεί να επενδύσει απεριόριστα κεφάλαι στην Apple. Για να αποφασίσετε πόσα θα επενδύσετε στην Apple, κάντε στον εαυτό σας τις ακόλουθες τέσσερις ερωτήσεις.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας; Πόσα χρήματα σας περισσεύουν κάθε μήνα αφού έχετε πληρώσει όλους τους λογαριασμούς σας; Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να αποταμιεύσετε και να επενδύσετε. Τουλάχιστον μέρος αυτού του ποσού θα πρέπει να πηγαίνει σε ένα αποθεματικό ταμείο, αν δεν έχετε ήδη, και στις αποταμιεύσεις σας για συνταξιοδότηση. Τα υπόλοιπα μπορείτε να επενδύετε σε μετοχές ή άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ποια είναι η τρέχουσα τιμή της AAPL; Η τιμή της μετοχής της Apple μεταβάλλεται συνεχώς, αλλά στις 30 Αυγούστου 2021 ήταν πάνω από 100 ευρώ ανά μετοχή για πάνω από ένα χρόνο. Εάν μόλις ξεκινάτε, ίσως να μην θέλετε να αγοράσετε ολόκληρη τη μετοχή της AAPL. Αντ’ αυτού, μπορείτε να προτιμήσετε να αγοράσετε ένα μέρος αυτής της μετοχής, που ονομάζεται κλασματική μετοχή . Ορισμένες χρηματιστηριακές εταιρείες – Charles Schwab , Fidelity, Stash και Robinhood – σας επιτρέπουν να αγοράσετε αυτές τις μετοχές παραδοσιακών μετοχών.

Ποια είναι η επενδυτική σας στρατηγική; Όταν είστε έτοιμοι να επενδύσετε, μπορείτε να επενδύσετε μεγάλα ποσά με τη μία ή μικρά ποσά σταδιακά σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, υπολογίζοντας κατά μέσο όρο το κόστος του δολαρίου. Αυτό συμβαίνει όταν αγοράζετε μετοχές σε μία συγκεκριμένη τιμή σε τακτά χρονικά διαστήματα – συνήθως μηνιαία – ανεξάρτητα από την τιμή της μετοχής. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο και μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσετε λιγότερα ανά μετοχή κατά μέσο όρο μακροπρόθεσμα.

Τι γίνεται με τις άλλες επενδύσεις σας; Εάν έχετε άλλες επενδύσεις, θα πρέπει να εξετάσετε πώς η AAPL μπορεί να ενταχθεί στο συνολικό χαρτοφυλάκιό σας, λέει ο Brandon Renfro, πιστοποιημένος χρηματοοικονομικός σχεδιαστής ( CFP ) και σύμβουλος επενδύσεων. “Η Apple είναι μια τεχνολογική μετοχή μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οπότε οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν τις άλλες μετοχές που κατέχουν στην ίδια κατηγορία”, λέει.

Αγοράστε μετοχές της Apple

3. Καθορίστε τους επενδυτικούς σας στόχους

Πριν αγοράσετε μια μετοχή, σκεφτείτε τους επενδυτικούς σας στόχους. Οι επενδύσεις ενέχουν πάντα ένα ορισμένο επίπεδο κινδύνου, και η αγορά μεγάλου αριθμού μεμονωμένων μετοχών μιας εταιρείας μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Η ίδια η Apple αναφέρει ότι έχει βιώσει σημαντική μεταβλητότητα τιμών στο παρελθόν και μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από εξωτερικούς παράγοντες. Παρόλο που η απόδοση του παρελθόντος δεν είναι ενδεικτική για το μέλλον, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε παρόμοια μεταβλητότητα στο μέλλον. Ο Lawrence Sprang, CFP και σύμβουλος περιουσίας της Mitlin Financial, συνέστησε ότι η μεταβλητότητα των τιμών θα πρέπει να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο επενδύετε στην Apple.

“Νομίζω ότι η Apple ως επένδυση είναι κατάλληλη για όσους έχουν μέτρια ή υψηλότερη ανοχή στον κίνδυνο, ικανότητα να αντέχουν τη μεταβλητότητα και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα”, δήλωσε. “Είναι ηγέτες στον κλάδο τους, και συνήθως είναι ένα καλό επιχείρημα για μια καλή μακροπρόθεσμη επένδυση”.

4. Αξιολογήστε την οικονομική υγεία της Apple.

Αν και φαίνεται να είναι προτιμότερο να αγοράζετε μετοχές μιας μεμονωμένης εταιρείας, ειδικά μιας τόσο γνωστής όσο η Apple, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια.

Ξεκινήστε την αξιολόγησή σας εξετάζοντας τα έγγραφα που οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες όπως η Apple υποχρεούνται να υποβάλλουν τακτικά: ετήσιες εκθέσεις (Έντυπο 10-K) και τριμηνιαίες εκθέσεις (Έντυπο 10-Q). Οι εκθέσεις αυτές αποκαλύπτουν λεπτομερείς επιδόσεις και χρηματοοικονομικές πληροφορίες και αναφέρονται συνήθως στον οικονομικό Τύπο ως καταστάσεις αποτελεσμάτων ή τριμηνιαίες εκθέσεις κερδών.

Μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Apple για τις σχέσεις με τους επενδυτές ή στη βάση δεδομένων της SEC . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ανάλυση των  εμπειρογνωμόνων για να αποκτήσετε κάποια εικόνα, όπως μπορείτε να βρείτε στη Fidelity, τη Morningstar ή το Forbes . Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις πληροφορίες και τα σχόλια των εμπειρογνωμόνων που συλλέγετε για να καθορίσετε αν η Apple φαίνεται να είναι μια οικονομικά υγιής εταιρεία στην οποία θέλετε να επενδύσετε τα χρήματά σας.

5. Καθορίστε τον τύπο της εντολής και τοποθετήστε μια εντολή για τη μετοχή AAPL.

Στη χρηματιστηριακή σας πλατφόρμα, μπορείτε να υποβάλετε την εντολή για να αγοράσετε τη μετοχή AAPL στην καλύτερη τρέχουσα τιμή ή να χρησιμοποιήσετε έναν πιο προηγμένο τύπο εντολής, όπως η εντολή ορίου ή η εντολή στάσης, για να αγοράσετε τη μετοχή μόνο αφού η τιμή της μετοχής πέσει κάτω από ένα ορισμένο όριο.

Καθώς η Apple διαπραγματεύεται στον Nasdaq , μπορεί να αγοραστεί ή να πωληθεί μεταξύ 9.30 π.μ. και 4 μ.μ. ET από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ωστόσο, ο Nasdaq διαθέτει διαπραγμάτευση πριν από την αγορά και μετά τις ώρες, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του διαδικτυακού σας χρηματιστή.

Οι προ-χρηματιστηριακές ώρες του Nasdaq είναι από τις 4:00 έως τις 9:30 π.μ. και οι μετα-χρηματιστηριακές ώρες είναι από τις 4:00 έως τις 8:00 μ.μ. ET. Εάν δώσετε μια εντολή μετά τις ώρες που η εταιρεία διαμεσολάβησης σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές, θα διεκπεραιωθεί όταν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί.

6. Αξιολογήστε την απόδοση των επενδύσεών σας

Συνιστάται να επανεξετάζετε περιοδικά το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο και την απόδοσή του.

Για να αξιολογήσετε την απόδοση των μετοχών της Apple ή άλλων εταιρειών, ξεκινήστε πρώτα με την ανάλυση της ετήσιας ποσοστιαίας απόδοσης. Αυτό θα σας δώσει έναν αριθμό που θα μπορείτε να συγκρίνετε με άλλες επενδύσεις καθώς θα αξιολογείτε πόσο καλά αποδίδουν οι επενδύσεις σας. Μπορείτε επίσης να επανεξετάσετε τα θεμελιώδη δεδομένα που εξετάσατε νωρίτερα για να δείτε πώς εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε να συγκρίνετε αυτές τις πληροφορίες με άλλες μετοχές ή δείκτες αναφοράς, όπως ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite Index . Εξετάζοντας αυτούς τους δείκτες αναφοράς, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς αποδίδουν οι επενδύσεις σας σε σχέση με τους ορισμένους τομείς ή την αγορά στο σύνολό της.

Πώς να πουλήσετε τις μετοχές της Apple;

Πιθανότατα δεν θα κρατάτε τις μετοχές της AAPL για πάντα. Τελικά, θα έρθει η ώρα να εξαργυρώσετε και ελπίζουμε να έχετε μια αξιοπρεπή απόδοση της επένδυσής σας.

Για να πουλήσετε τις μετοχές της Apple, επιστρέψτε στην ηλεκτρονική σας χρηματιστηριακή πλατφόρμα, πληκτρολογήστε το σύμβολο του τίτλου, τον αριθμό των μετοχών (ή την αξία σε ευρώ) που θέλετε να πουλήσετε και επιλέξτε τον τύπο της εντολής πώλησης. Συνήθως έχουν τα ίδια ονόματα και λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τους τύπους παραγγελιών που συζητήσαμε παραπάνω.

Λάβετε υπόψη ότι εάν η αξία της επένδυσής σας έχει αυξηθεί, μπορείτε να πληρώσετε φόρους για τα κέρδη σας. Αυτοί οι λεγόμενοι φόροι κεφαλαιακών κερδών καθορίζονται ανάλογα με το επίπεδο του εισοδήματός σας και το πόσο καιρό έχετε στην κατοχή σας μετοχές της AAPL. Εάν ανησυχείτε για το πώς η πώληση των μετοχών της Apple μπορεί να επηρεάσει τη φορολόγησή σας, μη φοβηθείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία φοροτεχνικό.

Πώς να επενδύσετε στην Apple χρησιμοποιώντας ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη;

Ενώ οι μεμονωμένες μετοχές είναι ένας τρόπος για να επενδύσετε στην Apple, δεν είναι η μοναδική επιλογή. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών ή διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια ( ETFs ), τα οποία μπορείτε να αγοράσετε μέσω του διαδικτυακού χρηματιστή σας, όπως ακριβώς και τις μεμονωμένες μετοχές.

Επειδή αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια κατέχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες διαφορετικές μετοχές, θεωρούνται γενικά λιγότερο επικίνδυνα από τις μεμονωμένες μετοχές, αλλά προσφέρουν σταθερές μακροπρόθεσμες αποδόσεις.

“Τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών ή τα ETF είναι ένας φθηνός τρόπος για να αποκτήσετε έκθεση στην Apple και σε άλλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας”, δήλωσε ο Sprang. “Επιτρέπει στους επενδυτές να μετριάσουν κάποιο κίνδυνο χωρίς να εκτεθούν σε ένα μόνο αξιόγραφο στον εν λόγω κλάδο ή σε σημαντική υπεραπόδοση”.

Επιπλέον, η Apple αποτελεί ένα μικρό κλάσμα πολλών κορυφαίων αμοιβαίων κεφαλαίων (για παράδειγμα, περίπου το 6% πολλών αμοιβαίων κεφαλαίων του S&P 500), πράγμα που σημαίνει ότι θα εξακολουθείτε να έχετε μεγάλη έκθεση στην AAPL, ακόμη και αν διαφοροποιήσετε τα άλλα περιουσιακά σας στοιχεία.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Petros Lorelis
Συγγραφέας και ειδικός: Πέτρος Λορέλης
Επαφές:
Twitter: @Petros_Lorelis
LinkedIn: Πέτρος Λορέλης