Πλήρης αναθεώρηση του Coinbase Wallet – Ελλάδα 2022

Coinbase Wallet

Το Coinbase Wallet είναι ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να αποθηκεύουν ένα ευρύ φάσμα κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, να έχουν πρόσβαση σε αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) σε πολλαπλές αλυσίδες μπλοκ και να αποθηκεύουν μη ανταλλάξιμα tokens (NFTs).

Δημοφιλής επενδυτική πλατφόρμα στην Ελλάδα

Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Χαρακτηριστικά

Το Coinbase Wallet είναι ένα πορτοφόλι χωρίς που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν με ασφάλεια πάνω από 44.000 ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, να αλληλεπιδρούν με αποκεντρωμένες εφαρμογές και να διαχειρίζονται τα NFT τους που βασίζονται στο Ethereum.

Το Coinbase Wallet υποστηρίζει επί του παρόντος τα δίκτυα Bitcoin, Ethereum, Binance Smart Chain, Dogecoin, Litecoin, Polygon, Stellar και Ripple, καθώς και πολυάριθμες λύσεις Ethereum Layer-2, όπως Arbitrum και Optimism.

Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν Ethereum και περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο Polygon απευθείας στην αποκεντρωμένη λειτουργία ανταλλαγής της εφαρμογής. Τα περιουσιακά στοιχεία εκτός από το Ethereum και το Polygon μπορούν να αγοραστούν χρησιμοποιώντας την επιλογή αγοράς κρυπτονομισμάτων εντός της εφαρμογής.

Επιπλέον, το Coinbase Wallet επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν απρόσκοπτα τόκους στα κρυπτογραφικά τους περιουσιακά στοιχεία σε ένα βολικό πορτοφόλι για κινητά.

Ίσως ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Coinbase Wallet είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα NFTs που βασίζονται στο Ethereum. Τα NFTs επιτρέπουν σε καλλιτέχνες, δημιουργούς και εμπορικά σήματα να πωλούν έργα τέχνης σε ψηφιακή μορφή, συλλεκτικά αντικείμενα, μουσική και άλλα, τα οποία είναι επαληθεύσιμα μοναδικά, χάρη στην τεχνολογία πίσω από τα token, που ονομάζεται blockchain.

Coinbase

Τέλος, το αποκεντρωμένο πορτοφόλι δεν χρεώνει προμήθεια φύλαξης- μόνο τέλος δικτύου blockchain, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων χαμηλού κόστους στην αγορά.

Πλεονεκτήματα

  • ⭐️Εύκολο στη χρήση για αρχάριους
  • ⭐️Υποστηρίζει μεγάλο αριθμό κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων
  • ⭐️Πρόσβαση σε αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) σε πολλαπλές αλυσίδες μπλοκ
  • ⭐️Χρεώνει μόνο τέλη δικτύου

Μειονεκτήματα

  • ⭐️Η Coinbase έχει ιστορικό κακής υποστήριξης πελατών
  • ⭐️Ο κώδικας δεν είναι ανοικτού κώδικα

Ασφάλεια

Το Coinbase Wallet δίνει μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια. 

Πρώτα απ’ όλα, το πορτοφόλι δεν φιλοξενείται σε διακομιστή της πλατφόρμας, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο χρήστης έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά του πορτοφολιού του. Έτσι, ακόμη και αν παραβιαστούν οι διακομιστές της Coinbase, οι επιτιθέμενοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματα των χρηστών του Coinbase Wallet.

Το πορτοφόλι επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ορίσουν ένα PIN ή έναν κωδικό πρόσβασης (ανάλογα με το αν πρόκειται για έκδοση για κινητά ή για επέκταση του προγράμματος περιήγησης) και παρέχει βιομετρική επαλήθευση για τους χρήστες της εφαρμογής για κινητά.

Ενώ οι χρήστες της Coinbase.com έχουν πέσει θύματα απάτη, ο κώδικας του Coinbase Wallet δεν έχει παραβιαστεί ή να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των χρηστών του. Το Coinbase.com είναι η κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης και ανταλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Coinbase, η οποία λειτουργεί ξεχωριστά από το Coinbase Wallet

Ενώ όλα τα κορυφαία πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτογραφικά σας περιουσιακά στοιχεία, οι ακατάλληλες πρακτικές ασφαλείας εκ μέρους του χρήστη μπορεί να οδηγήσουν σε ολική απώλεια κεφαλαίων. Ποτέ μην μοιράζεστε τα στοιχεία σύνδεσης στο πορτοφόλι σας, τη φράση ανάκτησης ή τα ιδιωτικά κλειδιά σας με κανέναν.

Ιδιωτικότητα και ανωνυμία

Το Coinbase Wallet δεν είναι πορτοφόλι θεματοφυλακής, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τα ιδιωτικά κλειδιά του πορτοφολιού. Δεν χρειάζεται να δώσετε όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή οποιαδήποτε άλλη προσωπική πληροφορία για να χρησιμοποιήσετε το Coinbase Wallet, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ιδιωτικότητας και ανωνυμίας για τους χρήστες.

Πώς να ρυθμίσετε;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Coinbase Wallet από φορητές συσκευές (Android και iOS) ή ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο ρύθμισης του καθενός.

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Αν προτιμάτε να έχετε πρόσβαση σε αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) στον υπολογιστή σας, θα προτιμήσετε μάλλον να χρησιμοποιήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Coinbase Wallet. Η επέκταση διαθέτει σαφές και απλό περιβάλλον εργασίας χρήστη και προορίζεται κυρίως για ενεργούς χρήστες dApp.

Η ρύθμιση του Coinbase Wallet ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης είναι εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στη διεύθυνση coinbase.com/wallet, να κάνετε κλικ στο “Download Coinbase Wallet” και να προσθέσετε την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Μόλις δείτε το εικονίδιο του πορτοφολιού Coinbase στη λίστα των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης, κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας πορτοφολιού. Κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία νέου πορτοφολιού” και αποθηκεύστε με ασφάλεια μια φράση ανάκτησης 12 λέξεων για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας. Μόλις επιβεβαιώσετε ότι έχετε αποθηκεύσει τη φράση ανάκτησης, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πορτοφόλι στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εφαρμογή για κινητά

Η έκδοση του Coinbase Wallet για κινητά είναι πιο βολική για τους αρχάριους, καθώς περιγράφει με σαφήνεια όλες τις λειτουργίες του πορτοφολιού. Για παράδειγμα, μόλις μεταφέρετε χρήματα στο πορτοφόλι σας Coinbase ή αγοράσετε κρυπτονόμισμα στην εφαρμογή, μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε τόκους επί των περιουσιακών στοιχείων σας σε κρυπτονόμισμα με μερικά κλικ στην εφαρμογή.

Η εγκατάσταση ενός πορτοφολιού Coinbase στο smartphone σας είναι επίσης μια αρκετά απλή διαδικασία. Κατεβάστε την εφαρμογή από το App Store ή το Play Store, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας, και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής.

Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι ή να επαναφέρετε ένα υπάρχον πορτοφόλι. Εάν έχετε ήδη ρυθμίσει το Coinbase Wallet ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φράση επαναφοράς για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ίδιο πορτοφόλι στην κινητή σας συσκευή. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι, κάνετε κλικ στο “Create New Wallet” (Δημιουργία νέου πορτοφολιού) και αποθηκεύετε με ασφάλεια (και στη συνέχεια επιβεβαιώνετε) τη φράση ανάκτησης για το νέο σας πορτοφόλι.

Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Coinbase Wallet στο smartphone σας.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το Coinbase;

Εξυπηρέτηση πελατών

Παρόλο που η Coinbase έχει πάντα θέσει την ευχρηστία στο επίκεντρο των προϊόντων της, η εξυπηρέτηση πελατών υπήρξε ιστορικά ένα ζήτημα.

Κόστος και αμοιβές

Το Coinbase Wallet είναι δωρεάν και δεν χρεώνει τέλος για τη χρήση του πορτοφολιού. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να πληρώνουν ένα τέλος συναλλαγής blockchain όταν στέλνουν χρήματα ή αλληλεπιδρούν με ένα έξυπνο συμβόλαιο. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι αυτόνομα προγράμματα που βασίζονται σε σενάρια “τι/αν” και εκτελούνται αυτόματα όταν πληρούνται προκαθορισμένες συνθήκες. Επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές blockchain.

Επιπλέον, τα τέλη συναλλαγών είναι προσαρμόσιμα, οπότε οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν πόσα θέλουν να ξοδέψουν για τέλη blockchain. Όσο περισσότεροι χρήστες πληρώνουν προμήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Συμπεράσματα

Το Coinbase Wallet είναι κορυφαίο πορτοφόλι ψηφιακών στοιχείων που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν πολλά κρυπτονομίσματα ταυτόχρονα (συμπεριλαμβανομένων των NFT) και να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές εφαρμογές σε κινητές συσκευές και μέσω μιας επέκτασης του προγράμματος περιήγησης. Ως πορτοφόλι χωρίς κηδεμονία, οι χρήστες του Coinbase Wallet έχουν τον πλήρη έλεγχο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους και του τρόπου που επιλέγουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Οι υφιστάμενοι χρήστες της Coinbase θα εκτιμήσουν την ενσωμάτωση μεταξύ του Coinbase.com και του Coinbase Wallet για απρόσκοπτες αγορές κρυπτονομισμάτων, ενώ όλοι οι χρήστες θα επωφεληθούν από τις χαμηλές χρεώσεις του Coinbase Wallet.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Ikaros Michaelidis
Συγγραφέας και ειδικός: Ίκαρος Μιχαηλίδης
Επαφές:
Email: [email protected]