Οδηγός για τα σήματα κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα

Σήματα Κρυπτογραφίας

Τα σήματα κρυπτονομισμάτων μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για εμπόρους με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας.

Δημοφιλείς επενδυτικές πλατφόρμες στην Ελλάδα

Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Τα σήματα υποδεικνύουν την κατάλληλη στιγμή για την αγορά ή την πώληση κρυπτονομισμάτων, εξοικονομώντας στους συναλλασσόμενους ώρες ανάλυσης και έρευνας αγοράς.

Σε αυτόν τον οδηγό, εξετάζουμε την έννοια των σημάτων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και εξηγούμε πώς να τα χρησιμοποιείτε. Θα εξετάσουμε επίσης τα πιό γνωστά σήματα στην αγορά όσον αφορά την απόδοση, την ακρίβεια και τις προμήθειες.

Πώς παράγονται τα σήματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων;

Τα καλύτερα σήματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων δημιουργούνται με βάση τόσο την τεχνική όσο και τη θεμελιώδη ανάλυση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δείκτες συναλλαγών για να δημιουργήσετε τα σήματά σας, αλλά είναι πραγματικά επαγγελματίες. Καθώς υπάρχουν δεκάδες δείκτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αυτά τα σήματα, το κόλπο είναι να γνωρίζετε τους πιο κατάλληλους για τις περιστάσεις σας.

Θα χρειαστείτε εμπειρία. Τα καλύτερα σήματα βασίζονται και πάλι σε έναν συνδυασμό τακτικών αυτόματης και χειροκίνητης διαπραγμάτευσης. Τα καλύτερα πληρωμένα σήματα βασίζονται σε τεχνικά διαγράμματα, θεμελιώδη ανάλυση και βασίζονται σε πληροφορίες που συλλέγονται από bots (κυρίως και αποτελεσματικά) από κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργία σήματος κρυπτονομίσματος

 • Χαρτογράφηση τάσεων: σε μια πλατφόρμα χαρτογράφησης κρυπτονομισμάτων, όπως το TradeView, επιλέξτε τον δείκτη για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοτίβο τιμών για την επιλεγμένη περίοδο. Σε αυτές τις πλατφόρμες, βασικά επιλέγετε τον δείκτη και το χρονικό πλαίσιο για ένα δεδομένο ζεύγος συναλλαγών, όπως BTC/USD, και το διάγραμμα δημιουργείται αυτόματα.
 • Αποκρυπτογράφηση του μοτίβου τιμών: Μόλις δημιουργήσετε ένα διάγραμμα για έναν συγκεκριμένο δείκτη, θα δείτε ένα μοτίβο στο διάγραμμα, που υποδεικνύεται από τις γραμμές τάσης του δείκτη. Αυτά σας βοηθούν να γνωρίζετε τα σημεία δράσης των τιμών και είναι το πιο δύσκολο είναι να αποκρυπτογραφήσετε όταν δημιουργείτε σήματα για την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων. Εδώ εφαρμόζονται πολλές γνώσεις και εμπειρία. Διάφορα διαγραμματικά μοτίβα που μπορείτε να περιμένετε να δείτε σε ένα διάγραμμα περιλαμβάνουν στήριξη/αντίσταση, μεγάλη κίνηση, διαδοχικά κεριά, κίνηση, πεταλούδα, τρίγωνα πάνω/κάτω, κεφάλι και ώμους ή ανεστραμμένο κεφάλι και ώμους, κανάλι πάνω/κάτω, σφήνα κάτω/πάνω, διπλό πάτο/κορυφή, τριπλό πάτο/κορυφή, σημαία ταύρου/αρκούδας, ορθογώνιο, σημαιάκι ταύρου/αρκούδας, Hartley, ABCD και επέκταση ή οπισθοχώρηση τριών σημείων.
 • Πρόβλεψη της δράσης των τιμών: Η πρόβλεψη της δράσης των τιμών ως επί το πλείστον εμπίπτει στο μοτίβο, εκτός εάν το μοτίβο προβλέπει διάσπαση προς μία ή δύο κατευθύνσεις τιμών, δηλαδή προς τα κάτω ή προς τα πάνω. Η ανάλυση παράγει ένα ενεργό σήμα συναλλαγών, το οποίο ουσιαστικά προβλέπει, με απλούς όρους, τη μελλοντική πιθανή τιμή στην οποία κινείται καλύτερα η τάση, όπως αποκρυπτογραφείται με τη χρήση δεδομένων διαγράμματος και δεικτών.
 • Εφαρμόστε τη δράση των τιμών: τα περισσότερα σήματα κρυπτογράφησης παράγονται και μεταδίδονται σε αυτοματοποιημένα ρομπότ συναλλαγών για αυτοματοποιημένη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων ή περιουσιακών στοιχείων . Οι συναλλασσόμενοι μπορούν επίσης να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν τα σήματά τους χειροκίνητα, αλλά αυτό είναι δύσκολο και περιορισμένο, επειδή μια τέτοια ανάλυση δεν θα λάβει τόσες ποικίλες και σχετικές πληροφορίες για την αγορά όσο τα αποτελεσματικά bots, τα οποία εξάγουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές σε δευτερόλεπτα.

Κατάλογος των καλύτερων παρόχων σήματος για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

 1. MyCryptoParadise
 2. e-Toro
 3. CryptoSignals.org
 4. Σήματα μπλε
 5. Σήμα συναλλαγών 4C
 6. CoinSignals
 7. CryptoSignals
 8. Learn2Trade
 9. FatPigSignals
 10. CryptoSignals γκουρού
 11. 2Moon
 12. Σήματα
 13. Καθολικά κρυπτογραφικά σήματα
 14. Δεξαμενή φάλαινας
 15. MyCryptoParadise

Τι πρέπει να ξέρετε για τον όγκο;

Το χρώμα της μπάρας όγκου δεν σημαίνει αγορά ή πώληση. Απλώς αντιστοιχεί στο χρώμα του κεριού που αντιπροσωπεύει. Από προεπιλογή, εάν το κερί κλείσει πάνω από το άνοιγμα, το κερί και η μπάρα όγκου θα είναι πράσινα. Εάν το κερί κλείσει κάτω από το άνοιγμα, το κερί και η μπάρα όγκου θα είναι κόκκινες.

Ως έμπορος, πρέπει να παρακολουθείτε τι σας λέει ο όγκος. Οι διαστάσεις του όγκου σε συνδυασμό με την κίνηση των τιμών μπορούν να δείξουν αν η δυναμική αυξάνεται ή μειώνεται. Επομένως, παρατηρώντας τον όγκο, μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά σημεία περιστροφής.

Εάν η τιμή κινείται πτωτικά, αναζητήστε την αύξηση του όγκου για να υποστηρίξετε την κίνηση σε συνδυασμό με τη μείωση του όγκου στις φάσεις επαναγοράς.

Εάν η τιμή κινείται ανοδικά, αναζητήστε τη μείωση του όγκου κατά τη διάρκεια των υποχωρήσεων με μεγαλύτερο όγκο που υποστηρίζει την ανοδική τάση.

Αν δείτε πολλά κεριά με υψηλό όγκο που δεν υποστηρίζουν την τρέχουσα τάση, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι επικείμενης αντιστροφής.

Νέα

Οι ειδήσεις ή οι αλλαγές στη μακροοικονομία αποτελούν σημαντικό σήμα για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Στην πραγματικότητα, οι ειδήσεις και τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο είναι σημαντικά για επενδύσεις. Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία τρέφεται από τις ειδήσεις.

Οι κακές ειδήσεις μπορούν να προκαλέσουν την πτώση των τιμών και οι καλές ειδήσεις μπορούν να προκαλέσουν απίστευτες εκτοξεύσεις των τιμών. Ως έμπορος κρυπτονομισμάτων, πρέπει πάντα να παροκολουθείτε συνέχεια τις ειδήσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι οι μεγάλες ειδήσεις είναι ένα σήμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό.

Δείκτες

Δείκτες

Οι μαθηματικοί δείκτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διάγραμμα συναλλαγών που χρησιμοποιείτε. Αφομοιώνουν, αναλύουν και παράγουν δεδομένα σε ευανάγνωστη μορφή, τα οποία χρησιμοποιούν οι έμποροι σε όλο τον κόσμο για να νικήσουν τις αγορές και να κερδίσουν χρήματα.

Αυτό είναι σωστό – οι δείκτες μπορούν να παρέχουν σήματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα. Η απόκλιση είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις των δεικτών.

Απόκλιση

Απόκλιση είναι ο διαχωρισμός δύο γραμμών ή διαδρομών.

Ενώ η τιμή κινείται προς μία κατεύθυνση, άλλοι δείκτες μπορεί να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι επαγγελματίες έμποροι αναζητούν πάντα την απόκλιση, επειδή μπορεί να παρέχει βασικά σήματα συναλλαγών για την υποστήριξη της ανάλυσης της αγοράς.

Τέσσερις τύποι απόκλισης που πρέπει να αναζητήσετε:

 • Bullish απόκλιση – η τιμή δείχνει ένα χαμηλότερο χαμηλό, αλλά ο αντίστοιχος δείκτης δείχνει ένα υψηλότερο χαμηλό.
 • Κρυφή ανοδική απόκλιση – η τιμή δείχνει ένα υψηλότερο χαμηλό, αλλά ο αντίστοιχος δείκτης δείχνει ένα χαμηλότερο χαμηλό.
 • Ανοδική απόκλιση – η τιμή δείχνει ένα υψηλότερο μέγιστο, αλλά ο αντίστοιχος δείκτης δείχνει ένα χαμηλότερο μέγιστο.
 • Κρυφή πτωτική απόκλιση – η τιμή δείχνει ένα χαμηλότερο υψηλό, αλλά ο αντίστοιχος δείκτης δείχνει ένα υψηλότερο υψηλό.

Στήριξη και αντίσταση

Η στήριξη και η αντίσταση είναι μια από τις απλούστερες προσεγγίσεις της τεχνικής ανάλυσης, αλλά θα είναι πάντα αξιόπιστη στην κοινότητα των συναλλαγών.

Η στήριξη είναι ένα επίπεδο τιμών όπου το ενδιαφέρον των αγοραστών είναι αρκετά ισχυρό ώστε να ξεπεράσει την πίεση των πωλητών, παρέχοντας είτε σταθερότητα των τιμών είτε ανοδική κίνηση. Στο επίπεδο στήριξης, η τιμή “υποστηρίζεται” από τους αγοραστές από περαιτέρω μειώσεις.

Η αντίσταση είναι το αντίθετο της στήριξης. Ένα επίπεδο αντίστασης είναι μια περιοχή όπου η πίεση του πωλητή υπερβαίνει την πίεση του αγοραστή, σταματώντας ή εμποδίζοντας την άνοδο της τιμής.

Όταν ένα ισχυρό επίπεδο στήριξης ή αντίστασης διασπάται, ορισμένοι έμποροι το αντιλαμβάνονται ως ένα ισχυρό σήμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων. Σημειώστε την παραπάνω εικόνα, καθώς όταν το bitcoin έσπασε ένα βασικό επίπεδο στήριξης, η τιμή έπεσε απότομα.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Ikaros Michaelidis
Συγγραφέας και ειδικός: Ίκαρος Μιχαηλίδης
Επαφές:
Email: [email protected]