Αναλυτική επισκόπηση του DEGIRO για την Ελλάδα [επικαιροποιημένο 2022]

DEGIRO

Η καλύτερη επενδυτική πλατφόρμα για Ελλάδα

Επενδυτική πλατφόρμα
Capital

Τι μας αρέσει

Πάνω από 6.100 παγκόσμιες αγορές
Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCIς
Ρυθμίζεται από τις FCA, ASIC, CySEC, NBRB και FSA
Ξεκινήστε συναλλαγές
Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Η πλατφόρμα DEGIRO εισήχθη στην αγορά μεσιτών σχετικά πρόσφατα, το 2013. Έκτοτε, όμως, κατάφερε να γίνει ένα από τα κεντρικά σημεία αναφοράς του κλάδου με περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πελάτες και παρουσία σε 18 χώρες. Αποτελούν αναμφίβολα μία από τις προτιμώμενες επιλογές για τους μικροεπενδυτές.

DEGIROΟι δημιουργοί της πλατφόρμας Ισχυρίζονται ότι διαθέτουν ξεκάθαρα εργαλεία  με τις καλύτερες προμήθειες στην αγορά. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο μεσίτη, καθώς είναι νόμιμα εγγεγραμμένος στις Κάτω Χώρες και εποπτεύεται από τους δημόσιους φορείς.

Αλλά φυσικά, τι τίτλους προσφέρουν, είναι οι προμήθειές τους τόσο χαμηλές όσο ισχυρίζονται, είναι το σύστημά τους εύχρηστο και ταιριάζει στο προφίλ του επενδυτή σας;

Τι είναι ο μεσίτης DEGIRO;

Το DEGIRO είναι μια πλατφόρμα για τη διαπραγμάτευση όλων των τύπων τίτλων, συμπεριλαμβανομένων μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων, ETFs, δικαιωμάτων προαίρεσης και συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι προσφέρει πολύ χαμηλές προμήθειες και επενδύσεις  σε πολλά περιουσιακά στοιχεία με πολύ χαμηλό κόστος συναλλαγών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του DEGIRO

Φυσικά η DEGIRO έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δεν θα είναι ο ιδανικός μεσίτης για όλα τα προφίλ:

Υπέρ της DEGIRO:

 • 🚀 Μεγάλη επιλογή των περιουσιακών στοιχειών και αγορών: Χρησιμοποιώντας το DEGIRO επένδυση σε μετοχές, ETFs, αμοιβαία κεφάλαια, δικαιώματα προαίρεσης, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης από πολλές ευρωπαϊκές, ασιατικές, αμερικανικές, καναδικές και αυστραλιανές χώρες.
 • 🚀 Εύκολο στη χρήση: Πρόκειται για μια πολύ φιλική προς το χρήστη και διαισθητική επενδυτική πλατφόρμα. Είναι πολύ εύκολο να βρείτε το χρηματοπιστωτικό προϊόν που αναζητάτε και να περιηγηθείτε στα διάφορα μέσα. Επιπλέον, η ανανεωμένη διεπαφή του είναι φιλική προς το χρήστη και εύκολη στην παρακολούθηση, διαθέτει έναν σύγχρονο σχεδιασμό.
 • 🚀 Χαμηλά κόστος συναλλαγών: Η DEGIRO είναι ένας από τους μεσίτες με τους οποίους μπορείτε να συναλλάσσεστε με χαμηλές προμήθειες. Σε πολλές περιπτώσεις επενδύσετε σε ορισμένα χρηματοπιστωτικά μέσα εντελώς δωρεάν (π.χ. ορισμένα ETF και μετοχές δεν απαιτούν προμήθεια).
 • 🚀 Ρυθμιζόμενη: η πλατφόρμα DEGIRO υπάγεται στον έλεγχο, της Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Ολλάνδιας. Είναι επίσης δεόντως εγγεγραμμένη στην ολλανδική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Comisión Nacional del Mercado de Valores).
 • 🚀 Προαιρετική μόχλευση: επιλέξετε να ανοίξετε έναν λογαριασμό που σας επιτρέπει να συναλλάσσεστε με μόχλευση (με δανεισμό) ή χωρίς μόχλευση.

Έχει όμως και κάποιες αδυναμίες που θα πρέπει να γνωρίζετε:

 • 🤨 Καμία επένδυση σε Forex ή Crypto: Καμία ευκαιρία επενδύσετε σε νομίσματα ή κρυπτονομίσματα. Το πολύ-πολύ να αναζητήσετε ένα χρηματοπιστωτικό μέσο (π.χ. ETF) που επενδύει σε αυτά τα μέσα.
 • 🤨 Δεν υπάρχει λογαριασμός επίδειξης: Παρόλο που είναι δυνατή η δωρεάν χρήση της πλατφόρμας τους (δεν χρεώνουν τέλος αδράνειας), δεν θα kαμία ευκαιρία χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό με προσομοίωση με πλασματικά χρήματα, καθώς δεν διαθέτουν έκδοση επίδειξης.
 • 🤨 Προμήθεια για επενδύσεις σε διάφορες παγκόσμιες αγορές: Για κάθε αγορά εκτός της δικής σας (π.χ. αν επενδύετε στο NASDAQ και ανοίξατε το λογαριασμό από την DEGIRO Spain), θα πρέπει να πληρώσετε “τέλος σύνδεσης” ύψους 2,50 ευρώ ετησίως. Δεν είναι πολλά, αλλά καλύτερα να το έχετε κατά νου.

Αναλυτικά το DEGIRO

Κριτήριο Σχόλιο
τύπος μεσίτη

Οικονομικός

Είναι ένας μεσάζωντας με τον οποίο είναι δυνατή η αγορά μεγάλης επιλογής των περιουσιακών στοιχείων (π.χ. μετοχών, ομολόγων, ETF κ.λπ.) και άλλων προηγμένων χρηματοοικονομικών μέσων.
Ρυθμίζεται;

Νόμιμο

Η DEGIRO έχει παρουσία σε περισσότερες από είκοσι χώρες και εποπτεύεται από αρμόδιες αρχές της Ολλανδίας. Επιπλέον, είναι εγγεγραμμένο στην Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (με αριθμό 516).

Καθώς η πλατφόρμα δεν έχει άδεια χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, τα χρήματα που καταθέτετε στο DEGIRO δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, για τη χρηματοδότηση άλλων πελατών.

Για να ανοίξετε λογαριασμό

Ανετα

Το άνοιγμα λογαριασμού με την DEGIRO είναι πολύ απλό και είναι μια 100% διαδικτυακή διαδικασία . Θα χρειαστεί μόνο να εγγραφείτε με το email σας και να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας (π.χ. αντίγραφο της ταυτότητάς σας) και την κατοικία σας (π.χ. με αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού).
Καταθέσεις

Τραπεζική μεταφορά, Sofort and Trustly

Η DEGIRO δεν θα απαιτήσει μια ελάχιστη κατάθεση από εσάς και δεν θα σας χρεώσει προμήθειες για την πραγματοποίηση καταθέσεων.
Επιστροφές χρημάτων

Τραπεζικό έμβασμα

Επίσης δεν θα έχετε προμήθεια για ανάληψη κεφαλαίων. Λάβετε υπόψη ότι κάνετε αναλήψεις μόνο στον τραπεζικό λογαριασμό που έχετε συσχετίσει με τον λογαριασμό στη DEGIRO.
Μόχλευση

Προαιρετικός

Επενδύσετε για μια αξία, για παράδειγμα, 30 αλλά να εκταμιεύσετε μόνο 1. Τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα αλλά και οι ζημίες.

Ο μεσίτης DEGIRO δεν προσφέρει τη δυνατότητα συναλλαγών με μόχλευση στους λογαριασμούς Θεματοφυλακής και Βασικούς λογαριασμούς του. πιο κατάλληλο για ιδιώτες επενδυτές. Αλλά με τους λογαριασμούς Active, Trader και Day Trader είναι δυνατή η συναλλαγή με μόχλευση.

Χρηματοοικονομικές αγορές και περιουσιακά στοιχεία με DEGIRO

Η DEGIRO είναι ένας από τους χρηματιστές που έχω δοκιμάσει και παρέχει πρόσβαση στον μεγαλύτερο αριθμό χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, 50 χρηματιστήρια από περίπου 30 διαφορετικές χώρες. Επιπλέον, η ποικιλία των τύπων χρηματοοικονομικών προϊόντων είναι μεγάλη:

 • Μετοχές
 • ETF
 • Επενδυτικά κεφάλαια
 • Ομόλογα
 • Νομίσματα
 • Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης
 • Επιλογές

ETFs διαθέσιμα στο DEGIRO

Ένα από τα πιο δημοφιλή χρηματοπιστωτικά μέσα μεταξύ των επενδυτών λιανικής (και μη) είναι αναμφίβολα τα ETF. Μοιάζουν με τα αμοιβαία κεφάλαια, αλλά είναι ευκολότερο να τα αγοράζετε και να τα πουλάτε και τα τέλη τους είναι συνήθως χαμηλότερα.

Με το DEGIRO, πάλι, έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες ETFs από πολλές χρηματοπιστωτικές αγορές (σχεδόν 5.000 ETFs). Μεταξύ άλλων, επενδύσετε σε ETF από χρηματιστήρια όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Μαδρίτη (το ισπανικό χρηματιστήριο), η Γερμανία ή η Ιταλία. Βρείτε ETF από διαχειριστές όπως η Amundi, η Vanguard, η BBVA, η iShares, η Lyxor ή η HSBC.

Η DEGIRO σας επιτρέπει να κάνετε μια μηνιαία συναλλαγή με μια επιλογή από περίπου 200 ETF (π.χ. αγορά) χωρίς να χρεώνεστε με καμία αμοιβή γι’ αυτό. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ETFs για να επενδύσετε, αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Επενδυτικά κεφάλαια στη DEGIRO

Αλλά αν τα ETF δεν σας πείθουν, είναι επίσης δυνατό να αγοράζετε και να πουλάτε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Η DEGIRO προσφέρει περισσότερα από 400 επενδυτικά κεφάλαια από διαχειριστές κεφαλαίων όπως οι Blackrock, Amundi, Allianz, Vanguard, BNP Paribas, ING και JPMorgan.

Επενδύοντας σε ομόλογα με την DEGIRO

Η DEGIRO είναι ένας από τους λίγους χρηματιστές που έχω δοκιμάσει που υποστηρίζει τις επενδύσεις σε ομόλογα, δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις παγκόσμιες αγορές, αλλά υπάρχουν σχεδόν 700 διαφορετικά ομόλογα μεταξύ κρατικού και εταιρικού χρέους.

Άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα με DEGIRO

Ορισμένοι τύποι λογαριασμών σας επιτρέπουν επίσης να συναλλάσσεστε με παράγωγα (και πιο σύνθετα προϊόντα) από τις μετοχές, τα ETF, τα αμοιβαία κεφάλαια και τα ομόλογα.

 • Νομίσματα: ορισμένοι χρήστες (ανάλογα με το λογαριασμό σας) θα μπορούν να επενδύσουν σε νομίσματα μέσω της Currenex.
 • Παράγωγα: Με το DEGIRO είναι επίσης δυνατό να διαπραγματευτείτε ορισμένα παράγωγα, βασικά δικαιώματα προαίρεσης και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης από αγορές παραγώγων όπως οι Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη, το NYMEX ή η Eurex.

Νόμιμο;

Πρόκειται για έναν μεσίτη που είναι δεόντως εγγεγραμμένος στην ισπανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (με αριθμό 516). Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα εποπτεύεται από την Ολλανδική Αρχή για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές (AFM).

Καθώς και οι δύο φορείς (η CNMV και η AFM) είναι χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και τη νομισματική της ένωση), μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η DEGIRO εποπτεύεται στενά. Πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με μια σειρά από νόμους και να σέβεται τα δικαιώματά σας ως Ευρωπαίου πολίτη.

Από την άλλη πλευρά, ως εταιρεία επενδύσεων με άδεια λειτουργίας από την Ολλανδική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών, δικαιούστε αποζημίωση (έως 20.000 ευρώ) εάν συμβεί οτιδήποτε στην DEGIRO που επηρεάζει την επένδυσή σας.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις προμήθειες DEGIRO

Όπως είπα προηγουμένως, η DEGIRO χρεώνει πολύ χαμηλές αμοιβές, κάτι που είναι πάντα καλό για τους μικροεπενδυτές. Λειτουργία με διαφάνεια όσον αφορά τις αμοιβές τους.

Η DEGIRO δεν χρεώνει προμήθεια για: καμία δραστηριότητα λογαριασμού, κατάθεση ή ανάληψη χρημάτων, άνοιγμα ή κλείσιμο λογαριασμού.

Οργανο Επιτροπή
Μετοχές ΗΠΑ Ελεύθερος

(0,50 € για εξωτερικές προμήθειες) *

Ισπανικές μετοχές Ελεύθερος

(0,50 € για εξωτερικές προμήθειες) *

Γερμανία Μετοχές 3,90 €
Μετοχές στην υπόλοιπη Ευρώπη 3,90 €
ETF Ελεύθερες παγκόσμιες αγορές *

(Tradegate 3,90 € ανά συναλλαγή)

επενδυτικά κεφάλαια Δωρεάν για τα ταμεία ρευστότητας Morgan Stanley

3,90 + 0,20% το υπόλοιπο

μπόνους Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Γαλλία: 2 € + 0,06%
Επιλογές

Ισπανία, Γερμανία, σκανδιναβικές χώρες και ΗΠΑ

Από 0,50€ ανά συμβόλαιο έως 2€ ανά συμβόλαιο
Μελλοντικά

Ισπανία, Γερμανία, σκανδιναβικές χώρες και ΗΠΑ.

Από 0,75 € ανά συμβόλαιο έως 2,50 € ανά συμβόλαιο

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το DEGIRO

Τι είναι το DEGIRO propietario;

🚀 Η DEGIRO είναι ένας μεσίτης που ξεκίνησε από την Ολάντα το 2008 (, επεκτείνοντας τις μεσιτικές της υπηρεσίες σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το 2021 η DeGiro B.V. τερματίζει τη συγχώνευση με την flatexDEGIRO Bank AG, μετατρέποντας  σε έναν από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς μεσίτες στην Ευρώπη – και πριν από αυτό υπήρχαν οι εταιρείες DEGIRO και Flatex Bank.

Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείται η DEGIRO;

DEGIRO🚀 Η DEGIRO δραστηριοποιείται σε μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών: Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Σουηδία, Ουγγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου στο DEGIRO;

🚀 Για να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας στο DEGIRO θα πρέπει να στείλετε ένα email στην ομάδα υποστήριξης πελατών του DEGIRO, και μόλις κλείσει ο λογαριασμός σας θα μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ποιές ώρες είναι ανοιχτή η πλατφόρμα;

🚀 Η DEGIRO προσφέρει έναν μεσίτη με τον οποίο μπορείτε να συναλλάσσεστε κατά τις κανονικές ώρες της αγοράς.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️

Petros Lorelis
Συγγραφέας και ειδικός: Πέτρος Λορέλης
Επαφές:
Twitter: @Petros_Lorelis
LinkedIn: Πέτρος Λορέλης