...

Dogecoin τιμη: τι καθορίζει την τιμή ενός κρυπτονομίσματος;

Dogecoin τιμη: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Dogecoin (DOGE) είναι ένα δημοφιλές κρυπτονόμισμα που θεωρείται από τους περισσότερους επενδυτές ως “νόμισμα meme“. Το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, και πολλοί επενδυτές συναλλάσσονται με το Dogecoin έναντι του Bitcoin με την ελπίδα να συσσωρευουν περισσότερο Bitcoin μακροπρόθεσμα. Ενώ η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Dogecoin παραμένει υπό αμφισβήτηση, έχει αυξηθεί η προσοχή σε αυτό κρυπτονόμισμα αφού το δημοφιλές subreddit r/Wallstreetbets άντλησε το νόμισμα μαζί με άλλες επενδύσεις όπως το Gamestop και η AMC.

Μια επενδυτικές πλατφόρμες για Dogecoin


Παρόλο που το Dogecoin δεν έχει σαφές ανταγωνιστικό ή τεχνικό πλεονέκτημα έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων στην αγορά, το νόμισμα κατέχει σήμερα μια κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ηχηρή υποστήριξη του Elon Musk, με τον ιδρυτή της Tesla να σημειώνει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι “Το πιο διασκεδαστικό αποτέλεσμα είναι το πιο πιθανό“. Ίσως το μιμίδιο να είναι ισχυρότερο από την τεχνολογία.

Ο Musk έχει γράψει αρκετές φορές στο Twitter για το Dogecoin, ανεβάζοντας την Dogecoin τιμη σε νέα ύψη. Στις 12 Μαρτίου, ο Musk ενθάρρυνε την Coinbase να προσθέσει το Dogecoin στην πλατφόρμα της και την 1η Απριλίου ο Musk έγραψε στο Twitter ότι θα στείλει “ένα κυριολεκτικό Dogecoin στο κυριολεκτικό φεγγάρι“. Αν και αυτό είναι πιθανότατα απλώς ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, το Dogecoin εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο περίπου 32% μετά τα tweets του Musk.

Dogecoin τιμη: τι καθορίζει την τιμή ενός κρυπτονομίσματος;

 

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Dogecoin και τον τρόπο λειτουργίας του; Ο οδηγός μας θα σας δείξει λίγα περισσότερα για την ιστορία του Dogecoin, πώς μπορείτε να αρχίσετε να επενδύετε στο DOGE και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dogecoin μετά την επένδυσή σας.

Dogecoin τιμη

Όπως κάθε άλλο κρυπτονόμισμα, η Dogecoin τιμη αλλάζει σε καθημερινή βάση. Το πρωί πριν από την πρώτη εμφάνιση του Elon Musk στο SNL, το DOGE έφτασε σε νέο ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα 0,73 δολάρια, καθώς η προσδοκία ότι ο Musk θα φέρει το νόμισμα σε ένα ευρύτερο κοινό συνεχίζει να αυξάνεται. Δείτε τις άμεσες πληροφορίες τιμολόγησης για το Dogecoin παρακάτω.

Σχετικά με το Dogecoin

Το Dogecoin είναι ένα αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα ανοιχτού κώδικα που εισήχθη τον Δεκέμβριο του 2013. Το Dogecoin δημιουργήθηκε από τους προγραμματιστές Billy Markus από το Πόρτλαντ του Όρεγκον και Jackson Palmer από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η αρχική ιδέα πίσω από το Dogecoin ήταν να δημιουργηθεί ένα κρυπτονόμισμα που θα ήταν διασκεδαστικό και πιο αξιομνημόνευτο για το κοινό με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της τεχνολογίας blockchain.

Η μασκότ του, το Shiba Inu, έχει την ομοιότητα του δημοφιλούς διαδικτυακού μιμιδίου “Doge“, από το οποίο το κρυπτονόμισμα αντλεί το όνομά του. Αν και το νόμισμα εισήχθη αρχικά ως αστείο, το Dogecoin έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή και μια αφοσιωμένη διαδικτυακή κοινότητα.

Το Dogecoin βασίζεται στην ίδια βασική τεχνολογία με άλλα πρώιμα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Litecoin. Χρησιμοποιεί μια αλυσίδα μπλοκ (blockchain) για την επαλήθευση των συναλλαγών και την αποτροπή προσπαθειών διπλής δαπάνης, παρέχοντας έναν ασφαλή τρόπο μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων χωρίς τη χρήση ενός κεντρικού ενδιάμεσου συστήματος. Σε αντίθεση με άλλα κρυπτονομίσματα, το Dogecoin δεν έχει περιορισμούς στην εξόρυξη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των Dogecoins που μπορούν να κυκλοφορήσουν. Τον Δεκέμβριο του 2020, υπήρχαν πάνω από 127 εκατομμύρια Dogecoins σε κυκλοφορία, ενώ τον Μάιο του 2021 υπάρχουν 129 εκατομμύρια. Το Dogecoin είναι επί του παρόντος το 4ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς με σύνολο των κεφαλαίων περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κοινότητα του Dogecoin έχει εμπλακεί σε διάφορες δημόσιες ειδήσεις, αρχής γενομένης από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014. Η κοινότητα του Dogecoin ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με στόχο 50.000 δολάρια για την ομάδα έλκηθρου Bob της Τζαμάικα, η οποία είχε προκριθεί για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, αλλά δεν είχε επαρκείς πόρους για να μπορέσει να παρευρεθεί στους αγώνες. Οι χρήστες του Dogecoin πέτυχαν τον στόχο τους και τελικά επέκτειναν τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για να υποστηρίξουν έναν άλλο αθλητή, τον αθλητή του έλκηθρου Shiva Keshavan από την Ινδία.

Στις 25 Μαρτίου 2014, η κοινότητα του Dogecoin συγκέντρωσε με επιτυχία 67,8 εκατομμύρια Dogecoins (αξίας περίπου 55.000 δολαρίων εκείνη τη στιγμή) για να χρηματοδοτήσει τον οδηγό NASCAR Josh Wise. Σε αντάλλαγμα για τη χορηγία, ο Wise συμμετείχε στον αγώνα Aaron’s 499 στο Talladega Superspeedway με ένα όχημα με βαφή με θέμα το Dogecoin. Το ενδιαφέρον τόσο για τον Wise όσο και για το Dogecoin αυξήθηκε αμέσως μετά την εκδήλωση.

Που μπορείτε να διαθέσετε το Dogecoin;

Το Dogecoin δημιουργήθηκε πιο πολύ ως αστείο, αλλά έχει αποκτήσει αποδοχή σε κοινότητες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit. Ορισμένοι χρήστες δωρίζουν ένα μικρό ποσό Dogecoin σε άλλους χρήστες που παράγουν ενδιαφέρον ή αξιοσημείωτο περιεχόμενο ως έναν τρόπο να λένε “ευχαριστώ“. Μερικές επιχειρήσεις έχουν επίσης υιοθετήσει το Dogecoin ως μέθοδο πληρωμής, όπως οι 97cents Web Hosting και SuchList.com.

Όπως κάθε άλλο κρυπτονόμισμα, μπορείτε επίσης να κάνετε day trade το DOGE και να κερδίσετε κέρδη εκμεταλλευόμενοι τη μεταβλητότητα. Ακούστε πώς λειτουργεί – θα αγοράσετε το DOGE όταν πιστεύετε ότι η τιμή θα αυξηθεί στο μέλλον. Καθώς η τιμή κάθε DOGE αυξάνεται, μπορείτε να μετατρέψετε το DOGE σας σε ένα σταθερό νόμισμα όπως το Tether ή το νόμισμα USD. Όταν η Dogecoin τιμη πέσει ξανά, μπορείτε να μετατρέψετε το σταθερό σας νόμισμα πίσω σε DOGE, συσσωρεύοντας περισσότερα νομίσματα κατά τη διαδικασία. Επειδή το Dogecoin είναι ένα ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα, ακόμη και μια μικρή μεταβολή της τιμής έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τα κέρδη των επενδυτών.

Είναι το Dogecoin μια καλή επένδυση;

Το Dogecoin δεν προοριζόταν ποτέ για επενδύσεις. Σχεδιάστηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς από το Bitcoin, γεγονός που το καθιστά καλύτερο για καθημερινές συναλλαγές. Η κοινότητα είναι ισχυρή, καθώς πολλοί χρήστες του Dogecoin συμμετέχουν σε αυτό για να διασκεδάσουν. 

Καλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για το Dogecoin

Ο ευκολότερος τρόπος για να αγοράσετε Dogecoin είναι με ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ή μεσίτη που υποστηρίζει το DOGE, όπως:

  • eToro
  • robinhood
  • GEMINI

Πώς θα κλιμακωθεί το Dogecoin;

Το Dogecoin προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum όσον αφορά την κλιμάκωση. Το Dogecoin επεκτείνεται στην τεχνολογία blockchain, προσθέτοντας 1 μπλοκ κάθε 60 δευτερόλεπτα. Συγκριτικά, το Bitcoin προσθέτει 1 μπλοκ κάθε 10 λεπτά, ενώ το Litecoin προσθέτει 1 μπλοκ κάθε 2,5 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο Dogecoin να επεξεργάζεται τις συναλλαγές ταχύτερα, γεγονός που περιορίζει επίσης την δυνατότητα των επιθέσεων από χάκερς . Οι χρήστες του Dogecoin πληρώνουν επίσης ένα ενιαίο πάγιο τέλος κατά τη μεταφορά νομισμάτων, το οποίο μπορεί να είναι επωφελές για τους χρήστες που μεταφέρουν μεγάλα ποσά σε κρυπτονομίσματα.

Πώς θα κλιμακωθεί το Dogecoin;

Παρά αυτά τα χαρακτηριστικά, το δίκτυο του Dogecoin είναι αρκετά μικρό και, ως εκ τούτου, λιγότερο ασφαλές. Η συντριπτική πλειονότητα των παραδοσιακών επενδυτών πιστεύει ότι το Dogecoin δεν αποτελεί καλή επένδυση. Τούτου λεχθέντος, η υψηλότερη τιμή που καταβλήθηκε ποτέ για το Dogecoin ήταν 0,69 δολάρια ΗΠΑ, η οποία επιτεύχθηκε στις 5 Μαΐου 2021. Όπως λέει ο Warren Buffet, η αγορά μπορεί να παραμείνει παράλογη περισσότερο από ό,τι εσείς μπορείτε να παραμείνετε φερέγγυοι.

Προσθέστε το Dogecoin στο χαρτοφυλάκιό σας

Υπάρχουν χιλιάδες κρυπτονομίσματα στην αγορά και το καθένα προσφέρει τις δικές του μοναδικές περιπτώσεις χρήσης. Όταν επενδύετε σε κρυπτονομίσματα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Dogecoin δεν δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια πρακτική περίπτωση χρήσης. Αντ’ αυτού, επικεντρώνεται στη χρήση διαδικτυακών μιμιδίων και προσπαθειών crowdfunding για να βοηθήσει το κοινό να μάθει περισσότερα για το πώς λειτουργεί το κρυπτονόμισμα στο σύνολό του.