...

Αξιολόγηση και & απόψεις για το eToro στην Ελλάδα [2022]

eToro

Εάν σας ενδιαφέρει ο κλάδος των διαδικτυακών επενδύσεων, τότε σίγουρα έχει ακούσει για το eToro, μια πλατφόρμας η οποία εκτός από εμπόριο μετοχών και άλλων αϋλων περιουσιακών στοιχείων, εφαρμόζει αλγόριθμους ανάλυσης και παρακολούθησης των επενδυτικών κινήσεων. Αλλά οι αντικειμενικής πλήρεις αξιολογήσεις για αυτήν την πλατφόρμα, είτε δεν είναι πλήρεις, είτε ελλειπείς.
Η παρακάτω δοκιμή του  eToro έχει ως αντικείμενο την ανάλυση όλων των λειτουργιών της πλατφόρμας. Π.χ, κόστος και προμήθεια συναλλαγών, καθώς και τα θέματα που αφορούν τη νομιμότητα λειτουργίας της πλατφόρμας, εξετάζονται λεπτομερώς. Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση της εν λόγω πλατφόρμας, ως εργαλείου για σταθερή επένδυση, διαβάστε την ανάλυσή μας καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών μας, παρακάτω:

Πλεονεκτήματα eToro

 • ⭐️ Ο λογαριασμός επίδειξης eToro είναι διαθέσιμος με αρχικό υπόλοιπο 100.000 ευρώ .
 • ⭐️ Χωρίς έξοδα κατάθεσης στο eToro για όλες τις επενδύσεις
 • ⭐️ Επενδύσεις και εμπόριο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων
 • ⭐️ Αμέτρητος αριθμός τίτλων εμπορίου  χωρίς κοστος συναλλαγής eToro – δηλαδή 0 τοις εκατό  προμήθειες – μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Μειονεκτήματα eToro

 • Το CopyTrading είναι δυνατό μόνο από 50 ευρώ  και πάνω

Η εταιρεία

Εταιρία eToro Ltd
Καταχωρημένο γραφείο 24ος όροφος, One Canada Square, Canary Wharf London, E14 5AB, Ηνωμένο Βασίλειο
έτος ίδρυσης 2007
Διευθύνων Σύμβουλος Yoni Assia
ιστοσελίδα www.etoro.com
Διαθέσιμες γλώσσες Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Πολωνικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Δανικά, Πορτογαλικά, Νορβηγικά, Ρουμάνικα, Φινλανδικά
υποστήριξη πελατών Ζωντανή συνομιλία, υποστήριξη μέσω email
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ [email protected]
τηλέφωνο +44 02038687213
άδεια MSB – Money Services Business ()

Από την πρώτη γνωριμία του eToro προκύπτει: Ο ιστότοπος είναι εξαιρετικά σχεδιασμένος, εύκολος στην πλοήγηση για τον κάθε χρήστη, ανεξαρτήτως από την εμπειρία και επίπεδο που κατέχει ο επενδυτής.

Εδώ θα βρείτε τις κατηγορίες “Συναλλαγές”, “Επενδύσεις”, “Εκπαίδευση” καθώς και τις “Κορυφαίες αγορές” και την ενότητα “Εταιρεία”.

eToroΌλοι όσοι δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με μια τέτοια πλατφόρμα δεν θα αντιμετωπίσουν καμία πρόκληση εδώ, όπως αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, οι δοκιμές μας στο eToro. Η αρχική σελίδα έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό, δεν είναι υπερφορτωμένη και μπορείτε να βρείτε τα επιθυμητά σημεία χωρίς να χρειαστεί να ψάξετε πολύ.

Επιπλέον, το eToro παρέχει επίσης τη δική του εφαρμογή, ώστε ο λογαριασμός να είναι προσβάσιμος και εν κινήσει, από κάθε είδους φορητή συσκευή. Η ύπαρξη της εφαρμογής αναβαθμίζει τη γενική βαθμολογία της πλατφόρμας.

Υπάρχει λογαριασμός επίδειξης στο  eToro

Το eToro προσφέρει στους χρήστες του δύο τύπους λογαριασμών: τον πραγματικό λογαριασμό και τον demo λογαριασμό eToro για να γνωρίσετε με ασφάλεια την αγορά και να δοκιμάσετε διαφορετικές στρατηγικές – το αρχικό υπόλοιπο ξεκινάει από 100.000 ευρώ.

Η δοκιμή μας στο eToro έδειξε ότι υπάρχει τέλος αδράνειας. Εάν ο λογαριασμός συναλλαγών δεν έχει χρησιμοποιηθεί για το διάστημα μεγαλύτερο των δώδεκα μηνών, ο λογαριασμός χρεώνεται με τέλος αδράνειας ύψους 10 ευρώ /μήνα – αλλά μόνο εάν υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο στο λογαριασμό συναλλαγών.

Σύμφωνα με τις κριτικές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τη λειτουργία του eToro, η δική του πλατφόρμα συναλλαγών είναι πειστική

Πολλοί online χρηματιστές παρέχουν στους χρήστες τους την πλατφόρμα MetaTrader 4 – εν συντομία ΜΤ 4. To eToro, ωστόσο, παρουσιάζει τη δική της πλατφόρμα συναλλαγών. Αλλά μην ανησυχείτε – όποιος είναι επικριτικός θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις αξιολογήσεις σχετικά με αυτήν πλατφόρμα, οι οποίες είναι αρκετά θετικές. Εδώ εκτός από τους δείκτες που καταγράφονται ζωντανά, υπάρχουν διάφορα εργαλεία για την ανάλυση των εξελίξεων των τιμών.

Όι επιλογές πληρωμών στο eToro είναι αρκετά ασφαλείς

PayPal είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι το eToro είναι σοβαρό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία  PayPal δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους ιστότοπους και τους παρόχους με τους οποίους συνεργάζεται.

Μέθοδοι πληρωμής που υποστηρίζει η πλατφόρμα:

 • 💶 PayPal
 • 💶 Visa
 • 💶 Mastercard
 • 💶 Neteller
 • 💶 Τραπεζικό έμβασμα
 • 💶 Πιστωτική κάρτα
 • 💶 Skrill

Ο χρόνος συναλλαγής εξαρτάται σε κάθε περίπτωση, από τη μέθοδο πληρωμής που επιλέξει, ενώ με το ηλ. πορτοφόλι τα λεφτά σας θα καταβληθούν εντός μερικών λεπτών στον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα, με τη τραπεζική μεταφορά θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι 2-3 εργάσιμες μέρες.

Εάν θέλετε να κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Από διαθέσιμες επιλογές ανάληψης θα βρείτε:

 • 💶 τραπεζικό έμβασμα
 • 💶 PayPal και
 • 💶 πιστωτική κάρτα

Το κόστος της κάθε συναλλαγής ανέρχεται σε 5 ευρώ . Ωστόσο, το ποσό της ανάληψης δεν επηρεάζει το ύψος της προμήθειας της πλατφόρμας.

Κατάθεση μετοχών eToro

Η δοκιμή του eToro δείχνει ότι είναι επίσης δυνατή η απευθείας επένδυση σε ανώνυμες εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι το eToro προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης μετοχών εταιρειών.

Σε ποιές αξίες μπορείτε να επενδύσετε;

Η επιλογή των προϊόντων που προσφέρονται από το eToro είναι τεράστια – και αποτελεί πλεονέκτημα για τη βαθμολογία του eToro. Ο επενδυτής μπορεί να ταξινομήσει τους τίτλους εδώ ανά κλάδο, για παράδειγμα, ώστε να μπορεί να έχει μια γενική εικόνα των μετοχών που είναι διαθέσιμες από τους κλάδους των υπηρεσιών, των μικτών αγαθών ή των καταναλωτικών αγαθών. Επιπλέον, είναι διαθέσιμες και άλλες κατηγορίες – όπως η τεχνολογία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας ή ακόμη και οι βασικές ύλες, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Το κόστος συναλλαγών

Κατά τη διαπραγμάτευση χρεογράφων, οι χρεώσεις του eToro είναι διαφανείς, επομένως δεν χρειάζεται να φοβάστε κρυφές χρεώσεις στο eToro. Πάνω απ’ όλα, το eToro σκοράρει με το γεγονός ότι παραιτείται σχεδόν από όλες τις προμήθειες.

 • Δεν υπάρχει προμήθεια
 • Δεν υπάρχουν χρεώσεις εισιτηρίων
 • Δεν υπάρχουν έξοδα διαχείρισης
 • Δεν υπάρχουν τέλη ανατροπής
 • Δεν υπάρχουν πρόσθετες αμοιβές μεσιτείας
 • Χρηματιστήρια και τόποι διαπραγμάτευσης

Αν θέλετε να επενδύσετε σε μετοχές μέσω του eToro, είναι διαθέσιμα τα σημαντικότερα χρηματιστήρια. Εκτός από τη Φρανκφούρτη, τη Μαδρίτη και το Λονδίνο, υπάρχουν επίσης τόποι διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, τη Στοκχόλμη, τη Νέα Υόρκη, το Όσλο και τη Ζυρίχη.

eToro Crypto

Ναι μεν, τέτοιου είδους επενδύσεις είναι περισσότερο ριψοκίνδυνες, αλλά αυτή η επιλογή είναι απόλυτα διαθέσιμη.

Οι επενδύσεις και το εμπόριο στο eToro

Το eToro δεν προσφέρει μόνο κερδοσκοπία με την τιμή των κρυπτονομισμάτων, αλλά επιτρέπει επίσης την άμεση επένδυση – δηλαδή την αγορά ψηφιακών νομισμάτων. Όσοι ενδιαφέρονται σε επενδύσεις με κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια των συναλλαγών CFD δεν αγοράζουν νομίσματα, αλλά μόνο στοιχηματίζουν στο αν η τιμή θα αυξηθεί ή θα μειωθεί.

Εδώ βρείτε όλα τα κρυπτονομίσματα – φυσικά τα μεγάλα ονόματα: Bitcoin, Ether, Litecoin ή Dash. Αλλά και νομίσματα εκτός του mainstream, όπως τα Yearn.Finance, NEO ή Maker.

Το κόστος συναλλαγών με κρυπτονομίσματα

Τα τέλη του eToro ποικίλλουν ανάλογα με το κρυπτονόμισμα. Αυτό σημαίνει ότι εκ των προτέρων θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο μοντέλο αμοιβής που δημιουργήθηκε για το κάθε κρυπτονόμισμα. Κατά κανόνα, ωστόσο, το κόστος του eToro σε αυτόν τον τομέα είναι διαχειρίσιμο.

Οι όροι διαπραγμάτευσης

Ιδιαίτερα πλεονεκτικό είναι το γεγονός ότι το eToro παρέχει το δικό του πορτοφόλι. Αυτό σημαίνει ότι τα νομίσματα που αποκτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας, μπορούν να αποθηκεύονται και να διαχειρίζονται απευθείας στον ιστότοπο του eToro. Αφού αγοράσετε νομίσματα ή τα μεταφέρετε στο πορτοφόλι, μπορείτε να τα πουλήσετε ανά πάσα στιγμή εάν η τιμή τους αυξηθεί.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο πορτοφόλι εκτός του eToro. Είναι επίσης δυνατή η επιλογή πορτοφολιού από εξωτερικό πάροχο.

Αξίζει να ασχοληθείτε με τα κρυπτονομίσματα;

eToroΌσο και εάν οι επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα να φαίνεται πολλά υποσχόμενη, και είναι στην ουσία, το ρίσκο δεν πρέπει να παραβλέπεται, όπως και σε κάθε επένδυση. Αλλά, είναι αυτονόητο για κάθε επενδυτή, ότι η αγορά των ψηφιακών στοιχείων είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε εξωτερικές αλλαγές και είναι αρκετά ασταθής, γι΄αυτό η επένδυση σε κρυπτονομίσματα θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες. Η τελική απόφαση θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα της εκτενούς ανάλυσης της αγοράς.

Συμπέρασμα

Κατόπιν δοκιμής που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα, έγινε σαφές για εμάς, γιατί αυτός ο πάροχος έχει αποκτήσει τόσο γρήγορα τόσο καλό όνομα. Δεν υπάρχουν ανεκπλήρωτες προσδοκίες εδώ.

Συχνές ερωτήσεις eToro

Τι είναι το eToro;

🚀 Το eToro είναι ένας διαδικτυακός χρηματιστής που παρέχει επίσης τις υπηρεσίες ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και μερικές φορές προσφέρει και το δικό του πορτοφόλι. Το eToro είναι ένας από τους πιο γνωστούς καθώς και τους πιο δημοφιλείς διαδικτυακούς χρηματιστές στο χώρο.

Ποια κρυπτονομίσματα προσφέρει το eToro;

🚀 Το eToro σκοράρει με μια ευρεία επιλογή κρυπτονομισμάτων. Φυσικά, τα κορυφαία κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin ή το Ethereum, είναι διαθέσιμα εδώ, αλλά και το ένα ή το άλλο όχι ακόμη τόσο γνωστό ψηφιακό νόμισμα.

Πώς μπορώ να πουλήσω στο eToro;

🚀 Η διαδικασία πώλησης λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, επιλέγετε το περιουσιακό στοιχείο προς πώληση και επιβεβαιώνετε τη συναλλαγή αφού είστε ικανοποιημένοι με τους όρους της συναλλαγής (τιμή).

Πώς λειτουργεί το eToro;

🚀 Το eToro είναι ένας διαδικτυακός χρηματιστής που δεν παρουσιάζει καμία πρόκληση. Μετά την εγγραφή σας, μπορείτε να επενδύσετε αμέσως σε μετοχές, να διαπραγματευτείτε κρυπτονομίσματα ή ακόμη και να διαπραγματευτείτε CFD.

Πόσο ασφαλές είναι το eToro;

🚀 Το eToro είναι ένας πολυρυθμιζόμενος χρηματιστής. Για παράδειγμα, η eToro ρυθμίζεται από την CySEC, την κυπριακή αρχή χρηματοπιστωτικής εποπτείας, καθώς και από τη γερμανική BaFin. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για δόλιες δραστηριότητες.

Τι κοστίζει η συνδρομή στο eToro;

🚀 Στο eToro, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το spread, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης. Η διαχείριση του λογαριασμού είναι δωρεάν.Για τις αναλήψεις, το eToro χρεώνει τέλος ανάληψης 5 ευρώ.