Αναθεώρηση Exodus Wallet το Ελλάδα 2022

Exodus Wallet

Το Exodus, είναι ένα απλό και εύχρηστο πορτοφόλι κρυπτο στοιχείων, που παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 150 ψηφιακά νομίσματα.Ενώ το ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών του πορτοφολιού το καθιστά αποδεκτό σχεδόν από όλους, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για αρχάριους επενδυτές κρύπτο νομισμάτων.

Δημοφιλής επενδυτική πλατφόρμα στην Ελλάδα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύπος πορτοφολιού Λογισμικό (σταθερός και φορητός υπολογιστής)
Κόστος Δεν υπάρχει
Αμοιβές  Χρέωση δικτύου μόνο για αποστολή στοιχείων. Δεν υπάρχει χρέωση για τη λήψη περιουσιακών στοιχείων
Αριθμός υποστηριζόμενων κρυπτονομισμάτων  150+
Υποστηρίζεται το Bitcoin και το Ethereum;  Ναί
Κερδίστε (ποντάρισμα/ανταμοιβές)  Ναι, οι πελάτες μπορούν να κερδίσουν τόκους για τα νομίσματα που φυλάνε εδώ, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται από μετοχές.
Εξυπηρέτηση πελατών  Το Exodus προσφέρει υποστήριξη πελατών 24/7, μαζί με μια τη σελίδα βοήθειας, live chat και email.
Λειτουργίες εντός εφαρμογής  Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν, να ανταλλάξουν και να μετατρέψουν περιουσιακά στοιχεία εντός της εφαρμογής Exodus.
Συμβατό με το υλικό  Ναί
SPV ή Full Node  Το Exodus χρησιμοποιεί απλοποιημένη επαλήθευση πληρωμής (SVP)
Εφαρμογή για κινητό  Το Exodus είναι διαθέσιμο τόσο για Android όσο και για iOS

Πλεονεκτήματα:

 • ⭐️ Εύκολη στη χρήση διεπαφή
 • ⭐️ Υποστηρίζει πάνω από 150 κρυπτονομίσματα
 • ⭐️ Πλήρης σύνδεση με τα χρηματιστήρια και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (Defi)

Μείονες

Έλλειψη προσαρμοσμένων προμηθειών δικτύου για altcoins.

Ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων

Επεξήγηση των πλεονεκτημάτων

 • ⭐️Ευκολία χρήσης: Το περιβάλλον εργασίας του Exodus είναι εύκολο στη χρήση και την κατανόηση, κατάλληλο για όλους του χρήστες.
 • ⭐️Υποστηρίζει πάνω από 150 κρυπτονομίσματα: το πορτοφόλι Exodus υποστηρίζει σήμερα πάνω από 150 κρυπτονομίσματα για συναλλαγές, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.
 • ⭐️Πλήρης συνδεσιμότητα με χρηματιστήρια και Defi : Η Exodus διευκολύνει την ενσωμάτωση με τις πλατφόρμες Defi.

Επεξήγηση των μειονεκτημάτων

Έλλειψη προσαρμοσμένων προμηθειών δικτύου για altcoins: επί του παρόντος, οι προσαρμοσμένες προμήθειες είναι διαθέσιμες μόνο για συναλλαγές Bitcoin και Etherium.

Χαρακτηριστικά:

Το Exodus υποστηρίζει περισσότερα από 150 νομίσματα σε επτά ξεχωριστές αλυσίδες μπλοκ. Οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν και να ανταλλάσσουν νομίσματα στο εσωτερικό ανταλλακτήριο του Exodus.

Exodus Wallet

Επιπλέον, η συνεργασία του Exodus με την FTX επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο ανταλλακτήριο απευθείας από την εφαρμογή Exodus, διευκολύνοντας τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων μεταξύ τους.

Οι χρήστες θα διαπιστώσουν επίσης ότι το Exodus έχει ενσωματώσει πρόσφατα το Lightning Network ως σύστημα πληρωμών. Εν συντομία, το δίκτυο Lightning είναι ένα σύστημα πληρωμών που επεξεργάζεται συναλλαγές εκτός του δικτύου Bitcoin.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες της Exodus που επωφελούνται από αυτή τη λειτουργία θα επωφεληθούν από ταχύτερες και λιγότερο ακριβές συναλλαγές bitcoin (BTC).

Ένα άλλο πρόσφατο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα αγοράς, πώλησης, αποστολής και λήψης μη ανταλλάξιμων στοιχείων (NFT) στην πλατφόρμα συναλλαγών Exodus NFT. Αυτή η λειτουργία, χάρη στη συνεργασία με τη Magic Eden, είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση για κινητά όσο και στην έκδοση για υπολογιστές. Οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι το Exodus υποστηρίζει συναλλαγές NFT στο δίκτυο Solana . Συνεπώς, για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας συναλλαγής NFT απαιτείται ελάχιστο αποθεματικό 0,01 SOL.

Όσον αφορά τη δημιουργία εισοδήματος, οι κάτοχοι πορτοφολιών μπορούν να τοποθετούν περιουσιακά στοιχεία και να κερδίζουν τόκους από τη φύλαξη των περιουσιακών τους στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να καταθέτουν περιουσιακά στοιχεία στην εφαρμογή, να αναθέτουν τα περιουσιακά στοιχεία που επιθυμούν να τοποθετήσουν και να κερδίζουν παθητικό εισόδημα ως αποτέλεσμα.  Αυτή η λειτουργία ισχύει για τα ALGO, ADA, ATOM, ONT/ONG, SOL, XTZ και VET/VTHO, με κάθε περιουσιακό στοιχείο να έχει τις δικές του παραμέτρους ειδικά για κερδοσκοπία. Τέλος, όσον αφορά τις ενημερώσεις λογισμικού, το Exodus διατηρεί έναν σχετικά συχνό ρυθμό, μία φορά κάθε δεκαπενθήμερο.

Top 5 υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα:

 • 💎 Bitcoin
 • 💎 Etherium
 • 💎 peg
 • 💎 Κέρμα Binas
 • 💎 Γη

Ασφάλεια

Ο βασικός παράγοντας ασφαλείας που αξίζει να επισημανθεί εδώ είναι, ότι το Exodus δεν έχει πρόσβαση στα περιουσιακά σας στοιχεία ή στα ιδιωτικά σας κλειδιά. Η δομή του πορτοφολιού που δεν έχει τη δυνατότητα φύλαξης σημαίνει ότι όλη η αποθήκευση και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στον σκληρό δίσκο του χρήστη και όχι στην πλατφόρμα Exodus.

Μόλις κατεβάσετε την πλατφόρμα, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στο λογαριασμό τους με έναν κωδικό πρόσβασης. Εάν οι χρήστες χρειαστεί να επαναφέρουν το λογαριασμό τους, θα τους ζητηθεί να το κάνουν με μια φράση αποκατάστασης 12 λέξεων.

Για τους χρήστες που προτιμούν να προστατεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία εκτός σύνδεσης, το Exodus συνεργάζεται με την Trezor, ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειρίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία από το εξωτερικό σκληρό πορτοφόλι  Trezor. Με το εξωτερικό πορτοφόλι να είναι συνδεδεμένο στο Exodus, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν, να ανταλλάσσουν και να λαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία, διατηρώντας τα ιδιωτικά τους κλειδιά και τα περιουσιακά τους στοιχεία εκτός σύνδεσης.

Ιδιωτικότητα και ανωνυμία

Το Exodus Wallet πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων των χρηστών, που επιθυμούν την αποθήκευση εκτός δικτύου. Έτσι, δεν προβάλλει τις απαιτήσεις ΄τύπου “Γνωρίστε τον πελάτη σας” (KYC), πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να προβάλλουν τα στοιχεία ταυτότητας για να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Όλες οι συναλλαγές στην πλατφόρμα είναι ανώνυμες και το Exodus δημιουργεί ένα νέο πορτοφόλι για κάθε συναλλαγή BTC.

Το πλεονέκτημα του, είναι ότι η χρήση ενός πορτοφολιού Exodus δεν απαιτεί την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών. Το Exodus δεν έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι σας και δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η δημιουργία ενός νέου πορτοφολιού για κάθε συναλλαγή BTC προσθέτει ένα επίπεδο ασφάλειας και ένα αυξημένο εμπόδιο σε περίπτωση που κάποιος τρίτος προσπαθήσει να εντοπίσει τις συναλλαγές σας με BTC. Ωστόσο, ως χρήστης διατηρείτε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε όλες τις διευθύνσεις του πορτοφολιού σας.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η πλατφόρμα  Exodus προσφέρει 24ωρη υποστήριξη πελατών, μέσω chat bot και email. Ένα σημείο  ανησυχίας για εμάς,  είναι η έλλειψη τηλεφωνικής γραμμής, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο σε όλο τον κλάδο. Παρ’ όλα αυτά, το Exodus σημειώνει υψηλή βαθμολογία έναντι των ανταγωνιστών του.

Κόστος και αμοιβές

Όσον αφορά το κόστος υπηρεσιών, οι περισσότερες εταιρείες λογισμικού κρυπτονομισμάτων έχουν πολλά κοινά. Για παράδειγμα, το βιομηχανικό πρότυπο είναι οι δωρεάν λήψεις και η πρόσβαση σε πορτοφόλια λογισμικού και οι χρήστες δεν χρειάζεται να πληρώσουν για τη λήψη των περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, όλοι οι χρήστες πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχουν να κάνουν με τη χρέωση προμήθειας της πλατφόρμας, όταν πρόκειται για την αποστολή περιουσιακών στοιχείων. Το πορτοφόλι Exodus συμμορφώνεται με αυτό το πρότυπο πρόγραμμα αμοιβών και διατηρεί ονομαστικές αμοιβές κατά τη διαδικασία.  

Τελική ετυμηγορία

Exodus Wallet

Το Exodus προσφέρει την περισσότερο από βιώσιμη επιλογή πορτοφολιού τόσο για αρχάριους όσο και για τους πιο έμπειρους επενδυτές κρυπτονομισμάτων. Το ευρύ φάσμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η ευκολία χρήσης και οι δυνατότητες αυτοαποθήκευσης θα προσελκύσουν σίγουρα και τις δύο κατηγορίες χρηστών. Η έλλειψη παραβιάσεων ασφαλείας τα τελευταία πέντε χρόνια θα προσφέρει άνεση στους νέους χρήστες, ενώ οι πιο έμπειροι έμποροι θα βρουν αξία στη δυνατότητα τοποθέτησης περιουσιακών στοιχείων και ενσωμάτωσης με τις πλατφόρμες Defi.

Η διεπαφή χρήστη είναι αισθητικά ευχάριστη και θα πρέπει να παρέχει στους αρχάριους χρήστες κάποιο επίπεδο άνεσης κατά τη διαχείριση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους. Ένα μειονέκτημα είναι η εκπαιδευτική συνιστώσα της πλατφόρμας, η οποία αν και υπάρχει, δεν κατέχει εξέχουσα θέση. Ωστόσο, υπάρχει μια λειτουργία υποστήριξης της Exodus που παρέχει μια σειρά άρθρων και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις. Επιπλέον, Δεδομένης της ταχύτητας των ενημερώσεων της Exodus, η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει τη βάση των υποστηριζόμενων πόρων και εφαρμογών.