...

Αντικειμενική κριτική στο Libertex Broker για τους Έλληνες Επενδυτές 2022

Libertex

Η Libertex ιδρύθηκε το 1997, γεγονός που την καθιστά έναν από τους πιο έμπειρους χρηματιστές στις χρηματιστηριακές επενδύσεις στο διαδίκτυο. Ο φορέας εκμετάλλευσης έχει καλό όνομα στον κόσμο της οικονομίας. Φροντίζει την εικόνα της και εφαρμόζει αυστηρή πολιτική ασφαλείας.

Πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα


Είναι επίσης μεσίτης με διεθνή παρουσία. Η Libertex έχει καταφέρει να εδραιωθεί σε περισσότερες από 110 χώρες, όπου η εταιρεία  κατέχει ήδη προνομιακή θέση. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι χρήστες τους έμειναν ικανοποιημένοι από τις χρηματοοικονομικές πλατφόρμες και τους μηχανισμούς συναλλαγών που προσφέρουν.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μεσίτη Libertex, όπως κρίνουμε από την εμπειρία μας, είναι το εξαιρετικό εύρος τιμών του. Οι προμήθειές τους είναι πολύ χαμηλές, με πολύ ανταγωνιστικά pips. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια καλή ένδειξη των δυνατοτήτων κερδοφορίας, ιδίως με την προοπτική συνδυασμού αγορών και περιουσιακών στοιχείων.

Επιχείρηση Libertex
Διεύθυνση Ιακώβου Τομπάζη 1, Βασιώτης Business Center, 1ος Όροφος Γραφείο 101, Νεάπολη 3107, Λεμεσός, Κύπρος.
Αριθμός μητρώου 164/12
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ 164/12
Τηλέφωνο +357 22 025 100
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ [email protected]
ζωντανή συζήτηση Όχι
καλέστε πίσω Όχι

Όσον αφορά τις πλατφόρμες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρούμε τρεις επιλογές. Από τη μία πλευρά, έχουμε το Metatrader 4 και το Metatrader 5, δύο από τα πιο δημοφιλή λογισμικά στην online χρηματοδότηση. Όλοι έμπειροι επενδυτές έχουν μια βασική κατανόηση του τρόπου χρήσης αυτών των προγραμμάτων, τα οποία είναι γνωστά στον κλάδο.

Libertex: απάτη ή αξιόπιστη;

Libertex

Ο κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε πιθανές απειλές, καθώς το διαδίκτυο είναι ένα ασταθές και απρόσωπο έδαφος. Ειδικότερα, οι κίνδυνοι αυξάνονται στις πλατφόρμες όπου η διαχείριση των χρημάτων γίνεται ηλεκτρονικά, όπως οι χρηματιστές. Στην περίπτωση αυτή, με την παραμικρή υποψία απάτης, η Libertex καθιστά σαφή την πολιτική της.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει την άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ). Πρόκειται για μία από τις κύριες χρηματοπιστωτικές αρχές της ευρωπαϊκής ηπείρου και η σφραγίδα της επιτρέπει τη λειτουργία της σε ένα ευρύ φάσμα χωρών.

Η CySEC ρυθμίζει όχι μόνο τη Libertex, αλλά και πολλούς από τους πιο διάσημους μεσίτες, όπως η IQ Option. Η άδεια λειτουργίας είναι ένα σημάδι, ότι οι έμποροι είναι εγγεγραμμένοι- αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει ελέγχους για την ασφάλεια, τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα. Στην ιστοσελίδα μας, συνιστούμε μόνο εγγεγραμμένους μεσίτες.

Μια ματιά στα πιο σχετικά του Libertex

Ρυθμίζεται στην Ευρώπη Καθεστώς οικονομικών διαβατηρίων
Ελεγχόμενη στην Ευρώπη CySEC
Διεθνείς άδειες Ναί
Εξασφαλισμένα κεφάλαια πελατών Ναί
 Αξιόπιστος μεσίτης Ναί

Η προσφορά της Libertex: τι λένε οι καλύτεροι ειδικοί;

Μια άλλη από τις προϋποθέσεις που εξετάζουμε σε έναν χρηματιστή για να κρίνουμε την ποιότητά του είναι το εύρος των περιουσιακών στοιχείων και των αγορών που προσφέρει. Στη σημερινή χρηματιστηριακή αγορά, είναι απαραίτητο να διαθέτετε ένα ευρύ ρεπερτόριο επιλογών, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε ταυτόχρονα πολλά μέτωπα. Φυσικά, αυτό απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση της Libertex, παρουσιάζει όλες τις επιλογές που είναι de rigueur στον τομέα: μέταλλα, EFTs, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, γεωργία και διεθνή νομίσματα. Δεν λείπουν επίσης οι μετοχές, οι οποίες αποτελούν το πιο συνηθισμένο περιουσιακό στοιχείο, ιδίως μεταξύ των επενδυτών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο.

Υπάρχουν επίσης κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι ένα από τα νεότερα περιουσιακά στοιχεία. Συνολικά, η επένδυση στη Libertex σημαίνει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών. Οι αγορές της είναι ισάξιες με άλλες γνωστές εταιρείες του κλάδου, όπως η AvaTrade, όπου μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε διάφορους τύπους ομολόγων.

CFDs

Πρόκειται για συμβόλαια έναντι διαφοράς. Έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν αφορούν την αγορά ενός περιουσιακού στοιχείου, αλλά τη διαπραγμάτευση για ένα μέρος του συνόλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επενδύσετε στις επιδόσεις διαφόρων αγορών χωρίς να κατέχετε το κεφάλαιο.

Τα CFD είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για επενδύσεις με μικρό ποσό και κερδοσκοπία με μεγάλα κέρδη τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, ενώ αυτή η επιλογή μπορεί να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Όπως τα κέρδη αφορούν το σύνολο της επένδυσης, έτσι και οι ζημίες αθροίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Κρυπτονομίσματα

Αυτό το περιουσιακό στοιχείο παρουσιάζει πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Πρώτον, είναι ένα από τα τελευταία που καθιερώθηκε στο χρηματιστήριο, καθώς μόλις το 2008 γεννήθηκε το bitcoin, το πιο αντιπροσωπευτικό κρυπτονόμισμα. Από τότε, αυτό το είδος νομίσματος έχει γίνει το νούμερο ένα στις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων. Σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν τόσο ένα κοινό περιουσιακό στοιχείο στο χρηματιστήριο bitcoin όσο και μια ολοένα και πιο δημοφιλή μέθοδο πληρωμής.

Τα κρυπτονομίσματα είναι εναλλακτικά νομίσματα σε σχέση με τα εθνικά νομίσματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εικονικό χρήμα, όπως ρυθμίζεται από τις τράπεζες, αλλά αποκεντρωμένα στοιχεία των οποίων η αξία δεν εξαρτάται από την αγορά. Η τιμή των νομισμάτων καθορίζεται από τον όγκο των συναλλαγών, δηλαδή από τη δημοτικότητα και την αξιοπιστία τους μεταξύ των χρηστών.

Επιπλέον, τα κρυπτονομίσματα αντιπροσωπεύουν ένα άλμα στην ποιότητα όσον αφορά την προστασία των δεδομένων και τη διαφάνεια των αρχείων. Η δομή των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων αποτελεί το blockchain, οι οποίες είναι διασυνδεδεμένα δίκτυα αμοιβαία διασφαλισμένων δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες σε κάθε μπλοκ είναι άτρωτες όσο αποτελούν μέρος της αλυσίδας. Επίσης, κάθε χρήστης έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μπλοκ, το οποίο περιέχει τα αποτελέσματα κάθε συναλλαγής. Με αυτό, δεν υπάρχει περιθώριο για απάτη.

Αν σας ενδιαφέρουν τα κρυπτονομίσματα, στη Libertex θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα νομισμάτων για να επενδύσετε. Αυτά περιλαμβάνουν το bitcoin, το litecoin, το bitcoin cash, το ethereum και το monera. Ο χειριστής προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές αγοράς και πώλησης, σύμφωνα με τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά. Παρέχει επίσης εργαλεία κατάρτισης.

Forex

Αυτή είναι η ονομασία που δίνεται στις διεθνείς συναλλαγές νομισμάτων. Είναι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα κρυπτονομίσματα, αλλά με την πιο παραδοσιακή του μορφή, με το κανονικό χρήμα. Έτσι, είναι δυνατή η πρόβλεψη τόσο των βραχυπρόθεσμων όσο και των μακροπρόθεσμων διακυμάνσεων πολλών νομισμάτων όλων των χωρών. Σε αυτά περιλαμβάνονται το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ, το γεν και η λίρα.

Αυτό, φυσικά, απαιτεί πληροφορίες για την οικονομία κάθε χώρας και για τις προοπτικές του νομίσματος στην παγκόσμια αγορά. Δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν πληθωριστικές μεταβολές ή να προβλεφθούν μεταβαλλόμενες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ευτυχώς, πολλοί έμποροι προσφέρουν μαθήματα σχετικά με το θέμα.

Η Libertex είναι μεταξύ αυτών, όπως και άλλοι γνωστοί μεσίτες, όπως η BDSwiss. Εκτιμούμε αυτή τη στάση των γνωστών πλατφορμών, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου κοινού.

Λογαριασμός επίδειξης

Αξίζει να αναφέρουμε την έκδοση demo του Libertex: οι κριτικές είναι πολύ θετικές γι’ αυτό. Επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις πλατφόρμες διαχείρισης, καθώς και σε όλες τις βασικές πληροφορίες. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα επένδυσης σε πραγματικό χρόνο για 7 ημέρες. Αυτό είναι αρκετό για να εξοικειωθεί ένας αρχάριος επενδυτής με τα βασικά μέσα. Ειδικότερα, η πλατφόρμα Libertex είναι πιο απλή στην κατανόηση από τις εκδόσεις της Metatrader. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο λογαριασμός demo της Libertex διαθέτει ένα ικανοποιητικό πακέτο από νομίσματα.

Μέθοδοι πληρωμής

Σύμφωνα με τις περισσότερες κριτικές, η καλύτερη μέθοδος πληρωμής για χρήση στο Libertex είναι το PayPal, το δημοφιλές ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Αυτό το μέσο είναι προσαρμοσμένο για να λειτουργεί σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όπως οι περισσότερες πλατφόρμες αυτού του είδους, η PayPal λειτουργεί χωρίς προμήθειες συναλλαγών. Χρεώνει μια ελάχιστη αμοιβή για κάθε συναλλαγή. Στον μεσίτη Libertex, είναι ιδανικό τόσο για καταθέσεις όσο και για αναλήψεις.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν εικονικά πορτοφόλια όπως το Skrill και η Neteller. Όπως και η PayPal, λειτουργούν εκτός τραπεζών και παρέχουν άμεσες υπηρεσίες για όλους τους τύπους συναλλαγών. Η Libertex δέχεται επίσης όλες τις μεγάλες πιστωτικές κάρτες και πολλές μεγάλες τράπεζες.

Ενώ η Libertex διαθέτει πολυάριθμες επιλογές για καταθέσεις, οι αναλήψεις είναι κάπως πιο περιορισμένες. Οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν PayPal, Skrill, Neteller, κάρτες και μεταφορές. Στην περίπτωση των καρτών, υπάρχει χρέωση 1 ευρώ και ο χρόνος για την παραλαβή των χρημάτων είναι 1-5 ημέρες.

Τα τραπεζικά εμβάσματα υπόκεινται σε ποσοστιαία χρέωση στη Libertex. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πάνω από 10 ευρώ ή κάτω από 2 ευρώ. Οι χρόνοι είναι 3 έως 5 ημέρες. Το Skrill και η Neteller δεν χρεώνουν τέλη και έχουν 24ωρη προθεσμία για τη λήψη πληρωμών, γεγονός που τις καθιστά καλύτερες επιλογές.

Όσον αφορά το PayPal, οι αποδείξεις εκδίδονται άμεσα και χωρίς προμήθειες. Για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες διαχειρίζονται με ασφάλεια, η Libertex χρησιμοποιεί τις καλύτερες τεχνολογίες στην εικονική προστασία. Αυτό περιλαμβάνει την κρυπτογράφησ ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δεδομένων λογαριασμού, ώστε οι πελάτες να μπορούν να λειτουργούν με εμπιστοσύνη.

Αδειοδότηση

Στην περίπτωση της Libertex, όπως έχουμε επισημάνει, μπορούμε να εμπιστευτούμε τους μηχανισμούς της επειδή είναι πιστοποιημένη από την CySEC. Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό, δεδομένου ότι η Επιτροπή είναι ένας από τους πλέον αρμόδιους φορείς σε ηπειρωτικό επίπεδο. Η άδειά του εγγυάται ότι ο μεσίτης ακολουθεί πρωτόκολλα πρόληψης απάτης, ώστε οι πελάτες να είναι ασφαλείς.

Εξυπηρέτηση πελατών

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να λάβετε απαντήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο μέγιστος χρόνος είναι συνήθως 5 εργάσιμες ημέρες. Τα σχόλια από τη Libertex είναι ότι απαντούν εντός 24 ωρών, εκτός εάν οι ερωτήσεις είναι πολύ περίπλοκες.

Οι περισσότεροι αξιόπιστοι μεσίτες διαθέτουν chat bot από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η Libertex δεν διαθέτει αυτή την επιλογή, η οποία υστερεί κάπως σε σχέση με άλλους φορείς εκμετάλλευσης, οι οποίοι ξεχωρίζουν περισσότερο από αυτή την άποψη.

Επενδύσεις από το κινητό

Οι περισσότερες από τις συναλλαγές γίνονται από το κινητό σας τηλέφωνο: γιατί όχι και οι επενδύσεις σας; Οι καλύτεροι έμποροι στην αγορά προσφέρουν εφαρμογές που είναι συμβατές με όλα τα λειτουργικά συστήματα (iOS, Android). Πρόκειται για λογισμικό από το οποίο μπορείτε να κάνετε συναλλαγές όπως ακριβώς και στον ιστότοπο του χρηματιστή.

 

Η εφαρμογή Libertex είναι εξαιρετικά πρακτική. Μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό από οποιονδήποτε χρήστη. Δεν καταλαμβάνει υπερβολικό χώρο στο κινητό τηλέφωνο και λειτουργεί με αποδεκτή απόδοση. Πιστεύουμε ότι έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συναλλαγές μέσω προγράμματος περιήγησης, ιδίως όσον αφορά την ευκολία.

Επιπλέον, η εφαρμογή φέρει τις σφραγίδες ποιότητας των αρμόδιων αρχών, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αυτό μας δίνει τη διαβεβαίωση ότι η εφαρμογή Libertex δεν είναι απάτη, αλλά ακολουθεί τους ίδιους μηχανισμούς παραγωγής με τις πλατφόρμες τους στο πρόγραμμα περιήγησης.

Τόσο το Metatrader 4 όσο και το Metatrader 5, καθώς και η πλατφόρμα Libertex, λειτουργούν άριστα από το κινητό. Η διαπραγμάτευση από το τηλέφωνό σας θα σας δώσει την ευελιξία να ελέγχετε τα περιουσιακά σας στοιχεία όπου κι αν βρίσκεστε, με πρόσβαση σε χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο από την άνεση μιας κινητής συσκευής.

Συμπέρασμα

Έχοντας εξετάσει όλες τις αξιολογήσεις της Libertex και δοκιμάζοντας τις πλατφόρμες της, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μας ότι είναι μια παραγωγική επιλογή για online συναλλαγές. Libertex: Απάτη ή νόμιμη επιλογή; Από την άλλη πλευρά, διαβεβαιώνουμε για την ασφάλεια αυτού του διαπραγματευτή, καθώς διαθέτει όλες τις απαιτήσεις που αναζητούμε σε έναν αξιόπιστο χρηματιστή: άδειες, εύρος περιουσιακών στοιχείων, μαθήματα κατάρτισης.

LibertexΠιστεύουμε ότι η απαίτηση ασφάλειας ικανοποιείται, καθώς η άδεια λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποτελεί επαρκή προϋπόθεση για την απόδειξη της διαφάνειας της εταιρείας. Σαν να μην έφτανε αυτό, μας καθοδηγούν επίσης οι πολυάριθμες κριτικές που πιστοποιούν την ασφάλεια της Libertex. Κάθε απάτη έχει σκοτεινές πλευρές και στερείται πιστοποιήσεων, κάτι που δεν ισχύει για αυτόν τον μεσίτη.

Θεωρούμε επίσης αποδεκτή την ποικιλία εναλλακτικών επενδυτικών επιλογών. Δεν είναι διαθέσιμες μόνο οι παραδοσιακές μετοχές του χρηματιστηρίου, αλλά και δείκτες, εμπορεύματα και μεγάλες μορφές ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Επιπλέον, υπάρχουν κρυπτονομίσματα, CFDs, διεθνή νομίσματα και EFTs.

Ένα άλλο από τα σημεία που έχουμε επισημάνει είναι η προσφορά μαθημάτων κατάρτισης. Πιστεύουμε ότι δίνοντάς τους εργαλεία κατάρτισης, οι μεσίτες προσφέρουν τεράστια οφέλη στους πελάτες τους. Η γνώση είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν αποσβένεται, αλλά αυξάνει την αξία του και ενεργοποιείται συνεχώς.

Συνολικά, η Libertex έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας συνιστώμενος φορέας εκμετάλλευσης. Μας έχει δώσει καλά αποτελέσματα και τα εκατομμύρια των χρηστών του σε περισσότερες από 110 χώρες πιστοποιούν την αποδοτικότητά του. Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η επενδυτική επιτυχία συμβαδίζει με την εκπαίδευση και τη σκληρή δουλειά.