Phantom Wallet: κριτική για το έτος 2022

Phantom Wallet

Το Phantom είναι μια επέκταση προγράμματος περιήγησης, που δεν σχετίζεται με την αποθήκευση, και ταυτόχρονα αποτελεί το κρύπτο πορτοφόλι, το οποίο προβάλλει τον απλό και ασφαλή τρόπο αλληλεπίδρασης με πολλαπλά δίκτυα blockchain. Το πορτοφόλι διαθέτει μια εύκολα προσβάσιμη επέκταση που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτονομίσματα και tokens, να συλλέγουν NFT στοιχεία,  και ακόμη και να ανταλλάσσουν περιουσιακά στοιχεία στο πορτοφόλι.

Δημοφιλής επενδυτική πλατφόρμα στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο πορτοφόλι αυτοαποθήκευσης Web 3.0, που αποθηκεύει τα ιδιωτικά σας κλειδιά στη συσκευή σας, παρέχοντας στον χρήστη τον πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του. Το Phantom είναι συμβατό με διάφορα προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, το Firefox, το Edge και το πρόγραμμα περιήγησης Brave.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα

  • 🔷 Διατίθεται σε πολλά προγράμματα περιήγησης με διαισθητικό και φιλικό προς τους αρχάριους περιβάλλον εργασίας.
  • 🔷 Διαθέτει την ενσωματωμένη λειτουργία ανταλλαγής συμβόλων με υποστήριξη Ethereum στο μέλλον.
  • 🔷 Υποστηρίζει τη δέσμευση πορτοφολιών υλικού, όπως η Ledger, για μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • 🔷 Πορτοφόλι που δεν είναι υπό κηδεμονία, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθείτε να κρατάτε τα ιδιωτικά σας κλειδιά.

Μειονεκτήματα

  • ⚡️ Ένα σχετικά νέο πορτοφόλι, που δεν είναι τόσο δοκιμασμένο όσο ορισμένα ανταγωνιστικά προϊόντα.
  • ⚡️ Η εφαρμογή για κινητά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οπότε το Phantom είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε μορφή προγράμματος περιήγησης.
  • ⚡️ Περιορίζεται στο οικοσύστημα SOL, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για κρυπτονομίσματα με μεγάλη βαρύτητα, όπως το Ethereum και το Bitcoin.

Πορτοφόλι Phantom: με μια ματιά

Phantom Wallet

ΤΎΠΟΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΎ Πορτοφόλι λογισμικού
CRYPTOVALUTES SOL, USDT, USDC, Serum, Raydium και διάφορα μάρκες που υποστηρίζονται στην αλυσίδα μπλοκ Solana.
ΚΟΣΤΟΣ Δωρεάν λήψη
ΜΈΓΕΘΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ Επέκταση προγράμματος περιήγησης
ΛΗΨΗ 2021
ΡΥΘΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Υψηλή
ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ ΈΓΚΡΙΣΗΣ Μέση

Επισκόπηση της διεπαφής του phantom

Όπως λέει και η παροιμία, ένα πορτοφόλι μπορεί να κάνει ή να σπάσει μια αλυσίδα. Με τη διαισθητική διεπαφή χρήστη, το Phantom διευκολύνει τη χρήση της αλυσίδας μπλοκ της Solana. Μόλις το φορτώσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πορτοφόλι. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις επαλήθευσης στοιχείων του χρήστη, όπως KYC ή AML. Η κύρια σελίδα του πίνακα ελέγχου έχει εύκολη πρόσβαση στα κουμπιά αποστολής και λήψης.

Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με SOL token και μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στο χαρτοφυλάκιο token σας ή στο ενσωματωμένο DeX. Σε κάθε ανταλλακτήριο συμβόλων, μπορείτε εύκολα να δείτε το ποσοστό ολίσθησης και τις προμήθειες που αναφέρονται παρακάτω. Η διεπαφή Phantom σας δίνει επίσης μια επισκόπηση των πρόσφατων δραστηριοτήτων σας στο πορτοφόλι σας και μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε εύκολα στις ρυθμίσεις του πορτοφολιού σας.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Phantom

Το Phantom έχει σχεδιαστεί για την εύκολη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην αλυσίδα μπλοκ Solana. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι η ενσωματωμένη ανταλλαγή που επιτρέπει τις συναλλαγές των περιουσιακών στοιχείων μέσα στο σύστημα Solana.

Το Phantom υποστηρίζει επίσης NFTs και συλλεκτικά αντικείμενα, επιτρέποντας στους χρήστες όχι μόνο να συλλέγουν αλλά και να παρακολουθούν τα NFTs τους στην εφαρμογή. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Phantom είναι συμβατό με εξωτερικά σκληρά πορτοφόλια, όπως το πορτοφόλι Ledger .

Μπορείτε εύκολα να συνδέσετε το πορτοφόλι σας Ledger hardware στο Phantom. Επιπλέον, το Phantom επιτρέπει την εγκατάσταση του SOL, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να λάβετε ανταμοιβές για την τοποθέτηση ενός native token Solana.

Υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα

Το Phantom υποστηρίζει όλα τα κρυπτονομίσματα του οικοσυστήματος Solana.

Μερικά από τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από το πορτοφόλι είναι τα USDT, USDC, Serum, Raydium και Solana. Η ομάδα ανάπτυξης του Phantom σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει σύντομα την υποστήριξη του Ethereum.

Είναι  ασφαλές το Phantom;

Το Phantom είναι ασφαλές πορτοφόλι βασισμένο σε πρόγραμμα περιήγησης, του οποίου ο κώδικας έχει ελεγχθεί, από την Kudelski Security (κορυφαία εταιρεία ελέγχου λογισμικού).

Επιπλέον, ως πορτοφόλι αυτοαποθήκευσης, το Phantom προσφέρει κρυπτογραφημένα ιδιωτικά κλειδιά που αποθηκεύονται στη συσκευή σας, δίνοντάς σας τον πλήρη έλεγχο. Το πορτοφόλι έχει επίσης σχεδιαστεί για να αποτρέπει ακούσιες ενέργειες του χρήστη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια χρημάτων.

Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα

Ως πορτοφόλι βασισμένο στο πρόγραμμα περιήγησης, το Phantom είναι συμβατό με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει πρόγραμμα περιήγησης.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Phantom σε Windows, MacOS και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα Linux. Ωστόσο, παρόλο που η MetaMask κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εφαρμογή για κινητά που υποστηρίζεται τόσο σε συσκευές Android όσο και σε συσκευές Apple, το Phantom δεν διαθέτει εφαρμογή για κινητά.

Οι πιθανοί αποδιοργανωτές του Phantom

Ενώ το Phantom Wallet στοχεύει να βοηθήσει τους χρήστες του οικοσυστήματος Solana να βρουν ευκολότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους αποθήκευσης και διαχείρισης των ψηφιακών τους περιουσιακών στοιχείων, η πλατφόρμα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο beta της ανάπτυξης.

Phantom Wallet

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η βιωσιμότητα της πλατφόρμας, αλλά το σημερινό επίπεδο λειτουργικότητάς της φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

Συχνές ερωτήσεις

🔻Τι είναι το πορτοφόλι-φάντασμα;

💶 Το Phantom είναι ουσιαστικά ένα πορτοφόλι Web 3.0, παρόμοιο με το MetaMask, αλλά στο οικοσύστημα της αλυσίδας μπλοκ Solana. Το πορτοφόλι διαθέτει ένα ενσωματωμένο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο καθώς και μια πλατφόρμα για τη φιλοξενία των SOL tokens. Ως πορτοφόλι που δεν έχει τη δυνατότητα φύλαξης, οι χρήστες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να αποθηκεύσουν τα συλλεκτικά τους αντικείμενα NFT.

🔻Είναι το Phantom Wallet ανοιχτού κώδικα;

💶 Το Phantom Wallet δεν διαθέτει επί του παρόντος αποθετήριο ανοιχτού κώδικα στο Github. Η πλατφόρμα εξακολουθεί να λειτουργεί στην έκδοση beta και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τη μετάβαση της ομάδας σε μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα.

🔻Λειτουργεί το Phantom Wallet σε κινητές συσκευές;

💶 Προς το παρόν δεν υπάρχει εφαρμογή για κινητά που να συνοδεύει το Phantom Wallet.

🔻Μπορώ να βάλω το SOL στο Phantom;

💶 Ναι. Η τοποθέτηση SOL στο Phantom είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία και μπορείτε να επιλέξετε από πολλούς διαφορετικούς επικυρωτές. Οι αποδόσεις ποικίλλουν από επικυρωτή σε επικυρωτή, αλλά γενικά μπορείτε να περιμένετε μεταξύ των 5-10% APY.

🔻Μπορώ να αποθηκεύσω bitcoins στο Phantom;

💶 Το Phantom επικεντρώνεται στο οικοσύστημα Solana, δυστυχώς το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον πλανήτη δεν υποστηρίζεται. Ωστόσο, το Phantom σχεδιάζει να υποστηρίξει το Ethereum, οπότε στο μέλλον ενδέχεται να προστεθεί και το BTC.