Αναθεώρηση της Plus500 και απόψεις των επενδυτών στην Ελλάδα [ενημερωμένο το 2022]

Plus500

Η καλύτερη επενδυτική πλατφόρμα για Ελλάδα

Επενδυτική πλατφόρμα
Capital

Τι μας αρέσει

Πάνω από 6.100 παγκόσμιες αγορές
Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCIς
Ρυθμίζεται από τις FCA, ASIC, CySEC, NBRB και FSA
Ξεκινήστε συναλλαγές
Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να ξεκινήσετε τις συναλλαγές με την Plus500 επειδή έχετε αμφιβολίες περί την νομιμότητας της λειτουργίας; Η επιτυχία των χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως τα συμβόλαια επί της διαφοράς ή CFDs, έχει οδηγήσει στην εμφάνιση πολλών λεγόμενων επενδυτικών οργανισμών που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια φούσκα, η οποία θα εξαφανιστεί την επόμενη μέρα, μόλις μαζέψει αρκετά μετρητά από τους άτυχους επενδυτές. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για έναν μεσίτη που λειτουργεί υπό το καθεστώς διαφόρων διεθνών ρυθμιστικών αρχών.

Ας μιλήσουμε για την Plus500

Plus500Η Plus500 είναι ένας χρηματιστής όπου μπορείτε να επενδύσετε σε μετοχές, νομίσματα, εμπορεύματα, ETFs, κρυπτονομίσματα και δικαιώματα προαίρεσης. Σε κάθε κατηγορία μπορείτε επίσης να βρείτε μια επιλογή υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων. Το 2009 η Χρηματοοικονομική Αρχή της Κύπρου εξέδωσε προειδοποίηση προς τους επενδυτές σχετικά με τις νόμιμες άδειες της Plus500, αλλά αυτό ήταν απλώς θέμα διευθέτησης των αδειών που εκδόθηκαν.

Plus500CY Ltd είναι εγγεγραμμένη και εξουσιοδοτημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΕΚΚ) (άδεια αριθ. 250/14). Επιπλέον, η Plus500UK Ltd έχει λάβει την άδεια λειτουργίας από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (αρ. καταχώρησης 509909)- και η Plus500SG Pte Ltd κατέχει άδεια παροχής υπηρεσιών κεφαλαιαγοράς από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (CMS100648-1), μεταξύ άλλων κανονισμών.

Επιχείρηση Plus500CY Ltd
Διεύθυνση Οδός Σιάφη 1, Επιχειρηματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Porto Bello – 3042 Λεμεσός (Κύπρος)
Αριθμός μητρώου 333382
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ 250/14
Τηλέφωνο επικοινωνίας +357 25 030 955
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ναί
Live chat Ναί
Call back α/α

Plus500: Αξιοπιστία

Οι κύριες ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία της Plus500 προήλθαν από την προειδοποίηση που εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου το 2009. Η προειδοποίηση αυτή ακολούθησε τις προειδοποιήσεις που εξέδωσαν οι ρυθμιστικές αρχές σε άλλες χώρες όπου η εταιρεία δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό για εμάς, διότι Plus500 έχει αποκτήσει τις διεθνείς άδειες λειτουργίας από τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, την FSCA στη Νότια Αφρική, τις Σεϋχέλλες Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και την FMA στη Νέα Ζηλανδία.

Plus500: πακέτο υπηρεσιών

Οι χρήστες μπορούν να επενδύσουν σε πάνω από 2000 υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων δεικτών, εμπορευμάτων, μετοχών, ETFs, δικαιωμάτων προαίρεσης και ζεύγη νομισμάτων, καθώς και κρυπτονομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η επένδυση μπορεί να διαφοροποιηθεί τόσο σε χρηματοοικονομικά (επιτόκια, μετοχές…) όσο και σε μη χρηματοοικονομικά (εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο, ορυκτά όπως ο χαλκός ή σιτηρά όπως το καλαμπόκι) παράγωγα, καθώς και γεωγραφικά σε όλες τις μεγάλες αγορές μετοχών.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει την άμεση αναπαραγωγή δεικτών της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, καθώς και λογαριασμό επίδειξης για τους χρήστες που είναι νέοι στις διαδικτυακές συναλλαγές.

CFD

Όπως είπαμε, εδώ μπορείτε να επενδύσετε σε περισσότερα από 2000 περιουσιακά στοιχεία. Περισσότερα από 50 ζεύγη νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου, του ευρώ και της στερλίνας, καθώς και κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum, και περισσότερα από 75 ETF. Υπάρχουν περισσότερα από 75 ETF. Όσον αφορά τους δείκτες, αυτοί περιλαμβάνουν τον FDAX, τον Dow Jones, το US 500 futures CFD και τον IBEX 35, μεταξύ άλλων.

Λογαριασμός επίδειξης

Ο χρηματιστής προσφέρει έναν δωρεάν λογαριασμό όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πώς λειτουργούν όλα τα χρηματοπιστωτικά μέσα που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν κάνοντας κλικ στο κουμπί ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμός επίδειξης για να ξεκινήσετε την εγγραφή. Οι χρήστες μπορούν να δουν πως λειτουργεί η πλατφόρμα χωρίς να ρισκάρουν το μετρητά τους.

Μέθοδοι πληρωμής

Αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής: Visa και Mastercard, τραπεζική μεταφορά, ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως PayPal, Skrill, Klarna, Giropay, Trustly, Przelewy24 και άλλα. Ως ρυθμιζόμενος χρηματιστής, εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος, οπότε πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία επαλήθευσης για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές.

Όπως μπορούμε να δούμε σε αντίστοιχη ενότητα, όλες οι αναλήψεις περιορίζονται σε ένα ελάχιστο ποσό, το οποίο στην περίπτωση των πορτοφολιών PayPal και Skrill είναι 50 ευρώ. Στην περίπτωση αναλήψεων με έμβασμα ή τραπεζικές κάρτες, το ποσό ελάχιστο ποσό ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Εάν σε οποιαδήποτε περίπτωση επιθυμείτε να κάνετε ανάληψη ποσού μικρότερου από αυτό, η Plus500 θα σας χρεώσει με το κόστος ανάληψης ύψους 10 ευρώ. Εάν επιθυμείτε να κλείσετε το λογαριασμό σας, τα υπόλοιπα κεφάλαια δεν θα επιβαρύνονται με προμήθεια εάν η μεταφορά γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας. Στην περίπτωση άλλων μεθόδων κατάθεσης, θα εφαρμόζεται πάντα ένα τέλος 10 €.

Μέθοδοι πληρωμής Visa και Mastercard, PayPal, Skrill, τραπεζική μεταφορά, Klarna, Trustly, Giropay
Ελάχιστη κατάθεση Διαφέρει από τον τρόπο συναλλαγής, ​​πάνω από 100€
προμήθειες Χωρίς προμήθειες για καταθέσεις, τιμές συναλλάγματος, τιμές CFD
Αποδεκτά νομίσματα EUR, USD + τοπικά νομίσματα
Επιλογές απόσυρσης Visa και Mastercard, PayPal, Skrill, τραπεζική μεταφορά

Λειτουργικότητα ιστότοπου

Στο διαδίκτυο για κάθε περιουσιακό στοιχείο, βλέπουμε ενημερωμένες έγκαιρες πληροφορίες με όλα τα δεδομένα και τα διαγράμματα που μας ενδιαφέρουν και μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον παλμό των επενδυτών εφαρμόζοντας τους δείκτες προσφοράς/ζήτησης, οι οποίοι καταγράφουν το ποσοστό των αγοραστών και των πωλητών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για το κάθε περιουσιακό στοιχείο. Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόλις το εντοπίσετε στο όργανο της επιλογής σας, με ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Plus500 σας προσφέρει επίσης ένα εργαλείο διαχείρισης κινδύνου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε ένα όριο κερδών ή/και ζημιών όταν ανοίγετε μια νέα θέση ή επεξεργάζεστε μια υπάρχουσα θέση.

Plus500 εφαρμογή για κινητά

Η Plus500 διαθέτει εφαρμογές για Android, iOS (iPhone και iPad) και Windows Phone που μπορείτε να κατεβάσετε από τη Microsoft, το App Store και το Google Play. Οι αξιολογήσεις των χρηστών τόσο στην εφαρμογή όσο και στο Play Store είναι περισσότερο από ικανοποιητικές. Πρόκειται για online συναλλαγές από το κινητό σας τηλέφωνο.

Συμπέρασμα

Plus500Η Plus500 είναι ένας μεσίτης που προσφέρει CFDs, πάνω από 2000 υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων δεικτών, εμπορευμάτων, μετοχών, ETFs, δικαιωμάτων προαίρεσης και ζεύγη νομισμάτων, καθώς και κρυπτονομίσματα. Διαθέτει διάφορες μεθόδους κατάθεσης. Εκτός από τις συνήθεις πιστωτικές κάρτες και το PayPal, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες, όπως οι Trustly και Klarna. Διαθέτει εργαλεία με προηγμένα χαρακτηριστικά για τη διαπραγμάτευση περιουσιακών στοιχείων και ειδοποιήσεις, καθώς και πολιτική προμήθειας 0 για καταθέσεις, τιμές συναλλάγματος σε πραγματικό χρόνο και ζωντανές τιμές CFD μετοχών.

Είναι εγγεγραμμένη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) και διαθέτει την άδεια λειτουργίας, εκδοθείσα στην ΕΕ. Τέλος, με τον demo λογαριασμό που προσφέρεται μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να χρειαστεί να καταθέσετε.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️

Petros Lorelis
Συγγραφέας και ειδικός: Πέτρος Λορέλης
Επαφές:
Twitter: @Petros_Lorelis
LinkedIn: Πέτρος Λορέλης