Ripple τιμη: τι καθορίζει την τιμή ενός κρυπτονομίσματος;

Ripple τιμη: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η ενεργή και θετική παρουσία του Ripple στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σημαντική για το μέλλον αυτού του κρυπτονομίσματος. Υπάρχουν διάφοροι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την Ripple τιμη τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια επενδυτικές πλατφόρμες για Ripple

Επενδυτική πλατφόρμα
Capital

Τι μας αρέσει

Πάνω από 6.100 παγκόσμιες αγορές
Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCIς
Ρυθμίζεται από τις FCA, ASIC, CySEC, NBRB και FSA
Ξεκινήστε συναλλαγές
Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Το Ripple (XRP) είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που συχνά συγκρίνεται με το Bitcoin. Έχουν πολλά κοινά. Είναι τα δίκτυα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση και έχουν πιθανότητες να υιοθετηθούν από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Υπάρχει επίσης μια σημαντική διαφορά μεταξύ του Ripple και του Bitcoin: το Ripple δεν είναι ένα νόμισμα που δεν μεταβιβάζει μέσα του blockchain. Λειτουργεί σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό, το οποίο ονομάζεται αποκεντρωμένο βιβλίο που βασίζεται στη συναίνεση.

Αξίζει να αγοράσετε το Ripple σε περίοδο ύφεσης;

Οι εφευρέτες του νομίσματος διαβεβαιώνουν ότι είναι κατάλληλο για χρήση σε τραπεζικά ιδρύματα. Το Ripple είναι το τρίτο κρυπτονόμισμα με μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο. Ακόμη και σε στιγμές γενικής πτώσης της αγοράς, διαπραγματεύεται ενεργά σε μεγάλα χρηματιστήρια όπως το eToro.

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι παράγοντες που κρατούν το XRP στην επιφάνεια:

  1. τεχνολογία,
  2. η διαφημιστική εκστρατεία στον Τύπο,
  3. γενικές τάσεις της αγοράς,
  4. καλές προοπτικές ανάπτυξης.

Ripple τιμη: τι καθορίζει την τιμή ενός κρυπτονομίσματος;

Η τεχνολογική ραχοκοκαλιά του Ripple

Το Ripple υιοθετείται ενεργά από το εταιρικό περιβάλλον. Οι προγραμματιστές του έχουν επικεντρωθεί στις διεθνείς συναλλαγές σε διάφορα νομίσματα και ψηφιακά νομίσματα. Ισχυρίζονται ότι θα εκθρονίσουν την τεχνολογία SWIFT, η οποία αποτελεί το πρότυπο διεθνές πρωτόκολλο πληρωμών εδώ και πολλά χρόνια. Το σύστημα δεν είχε ανταγωνιστές, αλλά έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Το Ripple εκτελεί πολύ περισσότερες λειτουργίες που δεν προβάλλονται από το σύστημα SWIFT.

Το RippleNet είναι ικανό να μεταφέρει χρήματα άμεσα σε όλο τον κόσμο και πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσπαθούν να ενσωματώσουν τις λειτουργίες του στις πρακτικές τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Santander Bank και το δίκτυο πληρωμών Moneygram. Αυτά τα ιδρύματα δεν χρησιμοποιούν το κουπόνι XRP για συναλλαγές. Αλλά και μόνο ο κατάλογος αυτών των σημαντικών εταίρων από τον κόσμο της παραδοσιακής χρηματοδότησης αυξάνει την αξιοπιστία της τεχνολογίας της Ripple και ολόκληρου του οικοσυστηματος της.

Έξαψη του ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης γύρω από το RippleNet

Η ομάδα της Ripple αποτελείται από διαφορετικούς τύπους εμπειρογνωμόνων, με ειδικούς στα οικονομικά, την τεχνολογία και το μάρκετινγκ. Καταδεικνύει στους ανταγωνιστές ότι είναι δυνατή η δημιουργία μιας επιχείρησης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων με έμφαση στην ανάπτυξη μιας βάσης θυγατρικών. Αυτή η προσέγγιση βρίσκει επίσης πελάτες που επιτρέπουν ήδη σε μια νέα, νεοσύστατη εταιρεία να αναδειχθεί και να ξεκινήσει την πορεία της στην αγορά. Το σύστημα RippleNet εφαρμόζεται σήμερα από περίπου 75 εταιρείες.

Εκτός από τη δημιουργία μιας βάσης συνεργατών και πελατών, η ομάδα της Ripple χρησιμοποιεί επίσης ενεργά τις δημόσιες σχέσεις και τη διαφήμιση. Κάθε νέα συμφωνία καλύπτεται ενεργά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γεγονός που αυξάνει την προσοχή του κοινού στο έργο, δεδομένης της γενικής διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από τα κρυπτονομίσματα. Και είναι σαφές ότι στην περίπτωση της Ripple, πολλά άρθρα συντάσσονται με ειλικρίνεια και ενθουσιασμό. Δεν μοιάζουν με τα ειδικά διαμορφωμένα άρθρα άλλων επίδοξων ανταγωνιστών στον κλάδο του ψηφιακού χρήματος.

Η Ripple καταβάλλει μια συνειδητή, ισχυρή προσπάθεια να προωθήσει τον εαυτό της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Αυτό το ψηφιακό νόμισμα αναφέρεται πιο συχνά σε δημοσιεύσεις, από ό,τι όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα της αγοράς. Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ο θόρυβος των μέσων ενημέρωσης είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία. Υπάρχει μια σχεδόν μετρήσιμη συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των άρθρων για ένα συγκεκριμένο altcoin και της αξίας του. Επομένως, μια ισχυρή παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου κυριαρχούν οι θετικές κριτικές, είναι σημαντική για το μέλλον του περιουσιακού στοιχείου.

Το μέλλον του Ripple

Γενικές τάσεις της αγοράς

Τα τρία μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας δίνουν περίπου το 50% του ημερήσιου τζίρου του XRP. Κάποια στιγμή, ήταν δυνατή η μεταπώληση αυτών των νομισμάτων που αγοράστηκαν σε άλλη χώρα με περιθώριο κέρδους 16,5%, επειδή οι τοπικοί κερδοσκόποι προσέθεσαν το ενδιαφέρον τους στην τιμή στην εγχώρια αγορά της Κορέας, εκμεταλλευόμενοι τη διαφημιστική εκστρατεία. Καθώς όμως οι αρχές αυστηροποιούσαν τους κανονισμούς, η ευκαιρία αυτή άρχισε να αποτελεί παρελθόν. Και αυτό είχε σοβαρό αντίκτυπο στην Ripple τιμη, και όχι με την καλή έννοια. Άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επίσης πληγεί από τη ρυθμιστική δραστηριότητα στη χώρα.

Το μέλλον του Ripple

Η αγορά κρυπτονομισμάτων, στο σύνολό της, βρίσκεται σε μια κατάσταση οροφής. Οι ταχέως μεταβαλλόμενοι κανονισμοί του κλάδου φαίνεται ότι έχουν θέσει τον κλάδο σε παύση. Η τάση αυτή έχει επηρεάσει και τον κυματισμό. Η Ripple τιμη είχε διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τώρα βρίσκεται στα επίπεδα του Ιουλίου.

Εάν η εταιρεία συνεχίσει να χτίζει σχέσεις με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και δεν αποδυναμώσει την παρουσία της στα μέσα ενημέρωσης, η Ripple θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά για το μέλλον οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Petros Lorelis
Συγγραφέας και ειδικός: Πέτρος Λορέλης
Επαφές:
Twitter: @Petros_Lorelis
LinkedIn: Πέτρος Λορέλης