Ανασκόπηση των καλύτερων στρατηγικών των συναλλαγών

Kαλύτερες ημερήσιες στρατηγικές συναλλαγών

Ο όρος daytrading αναφέρεται στη συχνή αγορά και πώληση μετοχών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι έμποροι ημέρας ελπίζουν ότι οι μετοχές που αγοράζουν θα αυξηθούν ή θα χάσουν την αξία κατά τη διάρκεια του σύντομου χρονικού διαστήματος που ο έμπορος ημέρας κατέχει τις μετοχές αυτές, το οποίο είναι συνήθως μόνο μερικά λεπτά ή ακόμη και δευτερόλεπτα.

Δημοφιλείς επενδυτικές πλατφόρμες στην Ελλάδα

Επενδυτική πλατφόρμα
Capital

Τι μας αρέσει

Πάνω από 6.100 παγκόσμιες αγορές
Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCIς
Ρυθμίζεται από τις FCA, ASIC, CySEC, NBRB και FSA
Ξεκινήστε συναλλαγές
Επενδυτική πλατφόρμα
eToro

Τι μας αρέσει

Η δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής των ενεργειών άλλων επενδυτών
Bitcoin, Ethereum και 60+ άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στα χέρια σας
Πραγματοποιήστε συναλλαγές με διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Ξεκινήστε συναλλαγές

Οι έμποροι της ημέρας είναι οι επενδυτές που αναζητούν τις υψηλότερες αποδόσεις στο χρηματιστήριο με αντάλλαγμα πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας. Αυτοί οι επενδυτές πιστεύουν ότι αν χρησιμοποιήσουν τις σωστές στρατηγικές ενδοημερήσιας διαπραγμάτευσης, τα μικρά ημερήσια κέρδη θα αποφέρουν μεγάλα μακροπρόθεσμα κέρδη.

Από τα διαγράμματα κηροπήγιων μέχρι τα μοτίβα κηροπήγιων και τις στρατηγικές ορμής, οι ενδοημερήσιοι έμποροι έχουν τη δική τους γλώσσα. Οι διαδικτυακές κοινότητες παρέχουν συμβουλές, υποστήριξη και στρατηγικές για ενδοημερήσιες συναλλαγές, αλλά οι ενδοημερήσιες συναλλαγές είναι επικίνδυνες και κατάλληλες μόνο για συναλλασσόμενους κερδοσκόπους που έχουν να κάνουν με τον υψηλό ρίσκο σε καθημερινή τους βάση.

Δημοφιλείς επενδυτικές πλατφόρμες

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον κόσμο του day trading με υψηλό ρίσκο και υψηλά κέρδη. Θα μάθετε  πέντε στρατηγικές ενδοημερήσιας διαπραγμάτευσης που μπορούν να ευδοκιμήσουν με προσπάθεια και λίγη τύχη. Μπορείτε να τις δοκιμάσετε αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές μέσα σε μία ημέρα, αλλά μην περιμένετε την επιτυχία αμέσως.

Το εμπόριο παλμών

Με μια στρατηγική ώθησης, ένας επενδυτής πέφτει πάνω σε μια μετοχή της οποίας η τιμή κινείται ανοδικά. Οι μετοχές momentum είναι σπάνιες και δύσκολο να βρεθούν – μόνο περίπου 10 από τις 5.000 θα πληρούν τα κριτήρια σε μια δεδομένη ημέρα. Αναζητήστε αυτές τις ιδιότητες σε μια μετοχή εάν χρησιμοποιείτε τη στρατηγική παρορμητικών συναλλαγών:

  • Μια σημαντική κίνηση των τιμών που προκαλείται από καταλύτες όπως μια απροσδόκητη αύξηση των κερδών, το άνοιγμα μιας νέας θεραπείας από μια φαρμακευτική εταιρεία ή η είδηση για συγχώνευση εταιρειών.
  • Μεταβολές μετοχών από 30 έως 40 τοις εκατό
  • Μικρότερες μετοχές που διαπραγματεύονται ταχύτερα λόγω του μικρότερου αριθμού μετοχών σε κυκλοφορία – ο αριθμός των μετοχών σε κυκλοφορία πρέπει να είναι μικρότερος από 100 εκατομμύρια μετοχές.
  • Τάσεις ή ιδέες για δυναμική διαπραγμάτευση χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το StockTwits, μια πλατφόρμα χρηματοοικονομικών επικοινωνιών.

Για την προστασία από υπερβολικές απώλειες, υπάρχει ρύθμιση  stop loss ακριβώς κάτω από την πρώτη πτώση της τιμής. Το stop-loss λειτουργεί ως ασφάλεια: δίνετε εντολή να πουλήσετε τη μετοχή σε μια προκαθορισμένη τιμή, οπότε αν η τιμή της μετοχής πέσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, η μετοχή πωλείται αυτόματα, προστατεύοντάς σας από περαιτέρω απώλειες.

Στρατηγική Scalping

Η φιλοσοφία πίσω από τη στρατηγική scalping είναι ότι τα χαμηλά κέρδη μπορούν τελικά να αποφέρουν μεγάλα χρήματα. Ο scalper θέτει στόχους αγοράς και πώλησης και μένει σε αυτά τα προκαθορισμένα επίπεδα. Μια στρατηγική scalping λειτουργεί γρήγορα. Δεν είναι ασυνήθιστο να γίνονται πολλές συναλλαγές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το scalping είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές ενδοημερήσιων συναλλαγών για έμπορους με αυτοπεποίθηση που μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις και να ενεργούν σύμφωνα με αυτές χωρίς να το σκέφτονται δύο φορές. Οι οπαδοί της στρατηγικής scalping έχουν αρκετή πειθαρχία ώστε να πωλούν αμέσως αν δουν πτώση της τιμής, ελαχιστοποιώντας έτσι τις απώλειες. Αν δεν έχετε τέτοια ευχέρεια να παρακολουθείτε συνεχώς 24/7 τις ενδείξεις των τιμών, καλύτερα να απέχετε από αυτή τη στρατηγική.

Στρατηγική Scalping

Στρατηγική διαπραγμάτευσης pullback

Το πρώτο βήμα σε μια στρατηγική υποχώρησης είναι να αναζητήσετε μια μετοχή ή ένα ETF με καθιερωμένη τάση. Στη συνέχεια, ακολουθήστε την τάση μέχρι η τιμή να αποκλίνει από την τάση. Εάν η καθιερωμένη τάση είναι ανοδική, μια πτωτική κίνηση των τιμών ή μια υποχώρηση είναι το σημείο εισόδου για έναν έμπορο ημέρας για να αγοράσει.

Οι έμποροι ημέρας χρησιμοποιούν τεχνικά διαγράμματα για να κατανοήσουν την τάση μιας μετοχής. Ή, αν πουλάτε μια μετοχή, θα πρέπει να αναζητήσετε δύο διαδοχικές μειώσεις τιμών. Και αν η τάση αντιστραφεί εντελώς μετά την αγορά σας, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, επειδή η τάση συνήθως συνεχίζει να κινείται προς άνοδο ή πτώση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να εντοπίσετε άλλες υποψήφιες μετοχές για  υποχώρηση στις μετοχές που αποφέρουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Συναλλαγές σε ένα ξέσπασμα

Μια συναλλαγή ξεμπλοκαρίσματος συμβαίνει όταν η τιμή μιας μετοχής αυξάνεται πάνω από την προηγούμενη μέγιστη τιμή αντίστασης. Αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο το να κοιτάξετε το διάγραμμα, να αναγνωρίσετε την αντίσταση και στη συνέχεια να αγοράσετε μετά τη διάσπαση. Πρέπει να παρακολουθείτε το επίπεδο του όγκου συναλλαγών των μετοχών ή πόσες μετοχές αλλάζουν χέρια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι συναλλαγές σε ξεσπάσματα με υψηλότερο όγκο είναι πιο πιθανό να διατηρηθούν σε νέα ύψη από ό,τι σε ξεσπάσματα με χαμηλότερο όγκο. Οι διασπάσεις μικρότερου όγκου είναι πιθανό να πέσουν κάτω από τα προηγούμενα επίπεδα αντίστασης, καθιστώντας πιο δύσκολη την ανάληψη κερδών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μετοχές θα υποχωρήσουν αφού φτάσουν σε επίπεδα αντίστασης μέχρι να υπάρξει καταλύτης για την ισχυρότερη κίνηση των τιμών. Πάνω από τη συγκεκριμένη τιμή, υπάρχουν περισσότεροι πωλητές από ό,τι αγοραστές, εμποδίζοντας την περαιτέρω άνοδο της τιμής.

Trading the news

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι οι μετοχές αντιδρούν γρήγορα στις ειδήσεις. Μια άθλια έκθεση κερδών και ζημιών μπορεί να προκαλέσει την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής. Από την άλλη πλευρά, κάτι όπως η έγκριση ενός νέου φαρμάκου από τον FDA θα μπορούσε να προκαλέσει την εκτίναξη της μετοχής στα ύψη. Παρακολουθώντας τις επιχειρηματικές ειδήσεις, οι ενδοημερήσιοι έμποροι μπορούν να επωφεληθούν από τις δημοφιλείς καθημερινές ιστορίες.

Εάν βγουν άσχημα νέα, μπορείτε να “δανειστείτε” μετοχές από μια επενδυτική εταιρεία κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να πουλήσετε αυτές τις δανεισμένες μετοχές. Εάν η τιμή της μετοχής μειωθεί όπως αναμένεται, αγοράζετε τις μετοχές σε χαμηλότερη τιμή και κερδίζετε από τη διαφορά μείον την προμήθεια. Εάν τα νέα είναι καλά, ανοίγετε μια θέση αγοράς ή αγοράζετε αμέσως τη μετοχή και την πουλάτε μετά την άνοδο της τιμής.

“Το day trading είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο day trading, επενδύστε μόνο χρήματα που μπορείτε να χάσετε.

Προσοχή!

⚠️ Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές χρηματοοικονομικού χαρακτήρα! Απλώς παρουσιάζουμε τις πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες! ⚠️
Petros Lorelis
Συγγραφέας και ειδικός: Πέτρος Λορέλης
Επαφές:
Twitter: @Petros_Lorelis
LinkedIn: Πέτρος Λορέλης